PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dilluns, 28 de juny del 2010

Última hora sobre l'escola de Congrés-Indians

Sembla que finalment, si que hi haurà mòduls per a l'escola Congrés-Indians a la cantonada Concepción Arenal-Cardenal Tedeschini. Aquí teniu el que ha publicat aquesta tarda el bloc de la nova escola:
"Estimades famílies. És una gran alegria fer-vos saber que la Comissió Permanent del Consell de Direcció del Consorci d’Educació aquest matí ha decidit aprovar la modificació de l’oferta educativa de l’escola (fet que implica que estan autoritzats els dos grups de P3) i el retorn a la ubicació inicial (mòduls provisionals a Concepció Arenal amb Cardenal Tedeschini). El compromís ha estat notificat per escrit, i signat pel Sr. Manel Blasco, gerent del Consorci.

El comunicat és el següent:

Carmelo Guiu Espinosa, secretari de la Comissió Permanent del Consell de Direcció del Consorci d’Educació de Barcelona, del dia 28 de juny de 2010.

CERTIFICO:

Que a la sessió de la Comissió Permenent del Consell de Direcció del Consorci d’Educació de Barcelona del dia 28 de juny de 2010, es pren el següent acord, en la part que es refereix a l’Escola Congrés-Indians:

1. Aprovar la modificació de l’oferta educativa del centre públic Escola Congrés-Indians del Districte de Sant Andreu, per al curs 2010-11, de tal manera que l’estructura funcional quedarà de la següent manera:

- Educació Infantil. P3 - 2 grups.

Els dos grups d’Educació Infantil s’instal·laran, de forma provisional, en mòduls prefabricats, ubicats a la confluència dels carrers Concepció Arenal i Cardenal Tedeschini.

2. Comunicar al centre públic que imparteix els ensenyaments esmentats, la corresponent modificació.

Barcelona, 28 de juny de 2010

L’equip de mestres de l’escola volem agraïr pública i expícitament la decisió presa per la Comissió Permanent del Consell de Direcció del Consorci."

1 de juliol: Comissió de seguiment del Consell de Barri

El 12 de gener d'enguany vam constituir oficialment el Consell de Barri de Congrés-Indians. En aquella reunió també es va donar l'oportunitat als assistents d'apuntar-s'hi a la seva comissió de seguiment, que es reunirà per primera vegada aquesta setmana.
La reunió és oberta només a aquells que s'hi van apuntar en el seu moment, persones individuals i representants d'algunes entitats. El seu objectiu és treballar els temes que s'han presentat o es presentaran al consell de barri. La periodicitat de les seves trobades dependrà de la seva dinàmica. En concret a la reunió del dia 1 treballarem el pre-diagnòstic del barri, en el qual es parla dels recursos, problemàtiques, oportunitats, etc. Les seves conclusions es presentaran en el proper Consell de Barri del segon semestre.
Així, el pla de consells participatius de barri queda de la següent manera:
- Cada semestre un Consell de Barri (dos a l'any), amb reglament, en el que s'hi poden fer propostes i posicionaments de les entitats.Tenen un acta o resum oficial i es poden votar propostes. Només poden votar les entitats del barri que estiguin registrades. 
- Dos consells veïnals l'any, intercalats amb els consells de barri. Aquests consells veïnals tenen un format semblant a l'audiència pública, i en ells els veïns que ho desitgin es poden dirigir a la Regidora per fer-li arribar les seves demandes. En aquests consells no hi ha votacions ni posicionaments.
- Almenys dues comissions de seguiment anuals, entre consells de barri. Per treballar a porta tancada amb les entitats els temes dels consells de barri.

Nova guia d'autors locals del Districte de Sant Andreu

La Comissió de Lectura Pública i Estudis Històrics del Consell de Cultura de Sant Andreu editarà una guia d'escriptors de tot el districte. Aquesta publicació pretén donar notícia de tots els escriptors i escriptores que viuen al districte o que d'alguna manera hi estan relacionats, i que hagin publicat, pel cap baix, un llibre.
Tots aquells que estigueu interessats en figurar-ne, en qualitat d'escriptores o escriptors, cal que us poseu en contacte amb qualsevol de les quatre biblioteques municipals del districte abans del 30 de setembre:

Biblioteca Bon Pastor
Estadella, 62.Tf.: 934 980 216. Correu:   b.barcelona.bp@diba.cat , Web www.bcn.cat/bibbonpastor

Biblioteca Garcilaso
Juan de Garay, 116. Tf: 932562948. email b.barcelona.g@diba.cat , Web www.bcn.cat/bibgarcilaso

Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra
Segre, 24-32. Tf: 933 600 550. Email b.barcelona.ii@diba.cat . Web http://w3.bcn.es/V51/Home/V51HomeLinkPl/0,3989,171934075,00.html

Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet
Camp del Ferro, 1-3. Tf: 93 340 86 75. Email b.barcelona.mc@diba.cat .

dimarts, 22 de juny del 2010

El dia 26 inaugurem la línia 9 fins a La Sagrera

L'L9-10 arriba aquest cap de setmana a La Sagrera. Dissabte inaugurem el tram des del Bon Pastor fins a l'intercanviador de la Meridiana, a la cantonada de Felip II i Juan de Garay (al costat del mercat de Felip II).
La festa popular començarà a les 10 del matí amb tres cercaviles que sortiran de la plaça del Congrés, de la plaça dels Jardíns d'Elx i de la plaça Ferran Reyes.
A partir d'aquesta hora, començarà la plantada i ball de gegants, i diferents entitats dels barris de La Sagrera, Sant Andreu i Navas actuaran sobre l'escenari que estarà col·locat a Felip II. També es faran tallers per als més menuts.
A les 15h, jornada de portes obertes a la línia 9: es podran visitar les estacions del Bon Pastor, Onze de Setembre i La Sagrera, amb uns bitllets commemoratius que es lliuraran als assistents. A dintre de les estacions hi hauran les actuacions de Gumbo Jazz Band i The Sparklettes per amenitzar la visita.
A les 18:30h, ballada de sardanes, i després seguiran les actuacions de les entitats a l'escenari. fins a les 20.30h. A aquesta hora actuarà el quartet Dixieland del Taller de Músicsi després s'acabarà la festa amb les actuacions de dos grups musicals.
No us ho podeu perdre!

divendres, 18 de juny del 2010

Aquest cap de setmana s'obren el jardíns de Pistes Vèlia

Després de més d'un any i mig d'obres i continus retards per la insistent pluja, per fi obrim els jardíns de Pistes Vèlia. A poc a poc els veïns anem recuperant espais que en altres temps havien estat públics però que romanien tancats des de feia molt. En concret recuperem les pistes més de 30 anys després d'haver tancat. La remodelació és una antiga reivindicació veïnal que va poder fer-se realitat després de que els veïns cedissin l'espai a l'Ajuntament. Ara aquests jardíns es convertiran de ben segur en un dels llocs més agradables pe passar una estona del barri de Congrés-Indians.
Retards en els subministraments fan que els fanals que han d'il·luminar l'espai a la nit, quan està tancat al públic, encara no estiguin instal·lats. Això no ha de ser un problema perquè, a l'igual que tots els jardíns que romanen tancats a la nit, l'horari d'obertura serà des del matí fins el capvespre. Per raons de seguretat aquests jardíns es tanquen al públic a partir del moment en que es posa el sol. Està previst que els fanals s'instal·lin al llarg del mes de juliol. Des d'aquí us volem animar a gaudir del nou parc infantil, les zones de repòs i de lleure.
Precisament aquest cap de setmana la plataforma de Pistes Vèlia organitza l'exposició de les fotos corresponents al 3er concurs de fotografia, i també fa l'entrega de premis dissabte 19 a les 13h.

dijous, 17 de juny del 2010

L'escola Congrés-Indians canvia d'ubicació

Aquesta tarda la direcció i l'equip docent de la nova escola, representants del Consorci d'Educació de Barcelona i els pares dels alumnes que s'hi incorporaran aquest curs, s'han trobat al casal de barri per discutir una novetat que afecta a la localització del col·legi: el Consorci proposa no construir els mòduls que havien d'anar a la cantonada Concepción Arenal - Cardenal Tedeschini, a l'interior dels espais del Canòdrom i les pistes de tennis.
La nova escola compartiria edifici amb l'escola Rosa dels Vents, al barri de La Sagrera. Tot i estar en ales separades del mateix edifici, amb entrades diferents, cadascuna mantindria la seva identitat pròpia, amb un equip i un programa docent diferent. L'etapa d'ensenyament infantil de l'escola Rosa dels Vents desapareixeria i seria absorbida per l'escola Congrés-Indians, que aquest curs disposaria de dos grups de P3 i un de P4.
Els pares allà presents han expressat la seva sorpresa i en diversos casos descontentament. Les queixes més freqüents han estat degudes a l'augment de la distància des de casa al centre amb el canvi d'ubicació. En general els hauria agradat que les explicacions els les donés personalment el gerent del Consorci d'Educació.
En general, però, la major part dels pares han dit que ells l'havien escollida pel projecte docent, i que per tant la seguirien encara que fos a un altre lloc, en una mostra de suport a la direcció.
A demanda dels presents, les representants del consorci han assumit diversos compromisos amb els pares:
- Crear una comissió amb l'escola, pares i consorci per estudiar la zona de proximitat de cara als propers cursos. Els pares demanen que segueixi sent tot el Districte de Sant Andreu i la zona de Nou Barris més propera al Congrés.
- Admetre les 14 famílies que han quedat en llista d'espera. Aquestes famílies han demanat expressament anar a aquesta escola pel seu projecte educatiu.
- No es barrejaran les escoles ni els equips ni projectes docents. La nova escola tindrà el projecte de l'escola Congrés-Indians i no el de Rosa dels Vents.
Finalment, els pares i l'Astrid, la nova directora, han quedat en fer una sessió de presentació del projecte docent al mateix centre on aniran definitivament.

divendres, 11 de juny del 2010

Presentació del catàleg de CANÒDROM 00:00:00

El president de Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, Francesc Guardans, i el delegat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, presentaran el proper dimarts 15 de juny, a les 19h,  el catàleg de l'exposició "Canòdrom 00:00:00", que com sabeu era un conjunt d'obres que es van exposar des de la inauguració del Centre d'Art fins el 23 de maig. També es presenten els llibres d'artista "Dispersió de la primera pedra. Des d'una pedra sòlida a una pedra volàtil", de Jordi Mitjà (la seva obra era la rèplica gegant d'una pedra del Canòdrom que flotava a l'aire), i "Canòdrom/Canòdrom" de l'Agrupació Observatori Nòmada, a càrrec de Pilar Parcerisas, Jordi Mitjà i roger Sansi.
L'acte és públic, es farà al Centre d'Art del Canòdrom, i l'entrada és gratuïta i sense reserva prèvia, així que esteu convidats a assistir-hi.

dijous, 10 de juny del 2010

Les aventures d'en Massagran a l'Associació de Veïns

Si diumenge 13 de juny al matí voleu que els nens i nenes passin una bona estona, porteu-los a l'Associació de Veïns (Felip II, 222). El grup de teatre Mai l'Hem Vist portarà a 'escenari les aventures d'en Massagran, de Josep Maria Folch i Torres. L'espectacle comença a les 12h.
Les entrades són a 5€ pels no socis de l'associació i 4€ pels socis, l'adult que acompanyi als nen es gratuit !!!

dimecres, 9 de juny del 2010

L'Associació de Veïns fa una xerrada sobre l'osteoporosi

Demà dijous 10 de juny a les 18h, l'AV Congres-Indians farà una xerrada sobre l'osteoporosi. Serà al seu local (Felip II, 222). En la xerrada parlaran de molts aspectes de la malatia però, sobretot, està orientada a com fer una prevenció sobre la malaltia.
Hi ha cartells en el barri i s'ha publicat en el darrer número de l'associació de veïns però l'Associació ens demana que en fem difusió. 

LA TRAPA guanya el premi 9 de TEATRE a la Millor Estrena

La Companyia de Teatre La Trapa, de l'Agrupació Congrés va ser rebre dissabte passat el premi 9 de Teatre a la millor estrena pel seu muntatge "El Violinista a la Teulada".
Els premis 9 de Teatre són atorgats pel Consell de Cultura del Districte de Sant Andreu i el Sant Andreu Teatre (SAT), i són escollits entre les obres presentades a la mostra de teatre amateur del Districte, el Fica't al SAT.
El jurat estava composat per l'actriu Carme Abril, l'autor i director Josep Maria Vidal i el conseller de cultura del Districte, Enric Fernández-Velilla.
Aquest guardó premia la feina ben feta amb un enorme grup d'actors joves que han treballat molt i molt bé per aconseguir estrenar un musical de gran dificultat com el Violinista a la Teulada. Des d'aquí els volem fer arribar la nostra felicitació i encoratjar-los a seguir amb nous projectes. FELICITATS!! 

dilluns, 7 de juny del 2010

L'Escola Sants Innocents participa a la Mostra de Produccions audiovisuals de Sant Andreu

Les escoles del Dsitricte tenen l'oportunitat de participar en la Mostra que organitzen cada any el Districte de Sant Andreu i el Centre de Recursos Pedagògics (CRP). Enguany, del nostre barri només hi ha participat l'escola d'Educació Especial Sants Innocents. Val la pena agrair-los l'esforç i el treball que estan fent. A continuació podeu veure el vídeo. Trobareu els de les altres escoles i altres anys a http://mostrasa.blogspot.com/.

Rumba de Colores from CEE Sants Innocents on Vimeo.

divendres, 4 de juny del 2010

L'ascensor del Pas de Sant Tarsici ja funciona

Després de diversos mesos d'obres, per fi hem posat en marxa l'ascensor del Pas. Aquesta actuació s'engloba a dintre del manteniment integral que es va fer l'any passat a Felip II i les placetes de l'Espiga, el Cep i la de l'Associació de Veïns, finançades a través de Pla especial d'Inversió Local. Amb l'obra també hem reconvertit el passatge en un espai peatonal. Ara les persones que hagin d'anar de Felip II a Alexandre Galí ja no hauran de pujar les escales.
L'ascensor és completament accessible i a més s'hi han instal·lat càmeres de vigilància perquè sigui segur i s'evitin actes vandàlics.

AQUEST CAP DE SETMANA NO PODEU MARXAR!!

Vaja cap de setmana ens espera a Congrés-Indians. Encara que ja ha arribat la calor, les entitats i l'Ajuntament estem fent un erforç de final de curs tot esperant les vacances. Aquest dos dies tenim tres actes de gran importància i que de bén segur seran del vostre gust:
- Dissabte al matí a les 11h, a la porta de l'Escola Bressol Manigua: PINTEM EL MUR. Festa infantil en la que col·laboren totes les escoles i AMPAs del barri. Tindrem un grup d'animació, els timbals de Grallakatú, titelles i a més començarem a pintar el graffitti a l'entrada de l'escola.
- Dissabte tot el dia, des de les 10:30h, la FESTA DEL COMERÇ AL CARRER, a la plaça del Congrés. Tindrem les paradetes, però enguany també un concurs caní (11h) i a la tarda un passi de models (17h). Aquesta festa s'emmarca en la Festa del Comerç al Districte de Sant Andreu, de manera que al llarg del dia també podreu gaudir de la sortida dels comerços de l?Eix Maragall i l'Eix de Sant Andreu.
- Diumenge al matí, a partir de les 11:30h, tenim l'acte de cloenda de la RODA D'ESBARTS CATALÒNIA al Canòdrom. Més de 500 dansaires infantils de tot Catalunya en una demostració de balls tradicionals.
NO HI PODEU FALTAR!!