PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimecres, 26 de setembre del 2012

El Districte vol impedir que l'Associació de Veïns faci servir el seu teatre

Com ja us hem explicat en aquest bloc, l'Associació de Veïns de Congrés-Indians va cedir ara fa una mica més un any el seu local (Felip II, 222) a l'Ajuntament. Fins aquell moment, l'entitat feia servir el teatre tant per a activitats pròpies (Festa de la Gent Gran, dia del soci) com per a les obres de teatre del grup Mai l'Hem Vist, i també el cedia a les escoles i entitats del barri perquè fessin els seus actes. La sala estava coberta per una assegurança de responsabilitat civil que cobria qualsevol accident que s'hi pogués produir, i era molt necessitada pel barri per ser l'única amb un aforament d'unes 400 persones.
Doncs bé, només rebre l'edifici, el Districte va redactar un informe tècnic que desaconsellava l'ús de la sala mentre no s'hi facin arranjaments importants per complir les normes de seguretat actuals.
I aquí han començat els problemes: l'Associació creu que la sala és segura i que compleix els requeriments que se li han anat demanant a l'entitat al llarg dels anys, doncs han estat fent contínuament millores, i que això mateix els passa a d'altres entitats amb teatre propi i certa antiguitat que, contràriament, segueixen amb la seva activitat.
El Districte nega la major i vol la sala tancada fins que pugui fer la inversió per posar-la al dia completament. El problema és que no saben ni quan ni com ho faran, ni quin pressupost els cal. Amb aquesta indefinició condemnen l'Associació de  Veïns i el grup Mai l'Hem vist a no poder fer els seus actes, i les escoles de Congrès-Indians a no poder fer servir la sala.
Aquesta setmana comença la Festa Major del barri, i com cada any el grup Mai l'Hem Vist ha programat una sessió de teatre pel diumenge 7 d'octubre, que enguany prendrà un caire reivindicatiu per la paràlisi a la que els estan condemnant. Ens demanen un cop de mà a tots els veïns, així que ja ho sabeu: Diumenge 7, a les 18h els que volgueu donar recolzament a l'Associació pel seu local (ara de tots), un dels més emblemàtics del barri, teniu una cita amb el teatre a Felip II, 222.

COMENCEN LES FESTES DEL CONGRÉS


Recordeu que aquest cap de setmana comencem les festes del Congrés (podeu consultar el programa complet seguint aquest enllaç) , amb el pregó de Festa Major dissabte a les 19:30h. El pregoner és en Francesc Torrabadella, veí del barri que segurament molts de vosaltres coneixeu perquè és una persona molt apreciada pels veïns i veïnes. Tot seguit tampoc us podeu perdre el bateig de la Congregació Diabòlica del Congrés, que és la nostra colla de diables acabada de formar. Com veieu un programa de dissabte força atapeït, que continua amb el correfoc i el sopar de carmanyola.

Moltes entitats organitzen actes per aquests dies, i en particular una d'elles, AFOCA, fa algunes propostes força interessants i ens en demana difusió:
- Diumenge 30, de 10 a 14h Mercat d'intercanvi a la Plaça del Congrés
- Dissabte 6, a les 18h visita als tallers d'AFOCA (Cardenal Tedeschini 67)
- Diumenge 7, al matí concurs de pastissos a la Plaça del Congrés. Premis a les 13h, i a les 14.30 sorteig de la guitarra del luthier Stephen A Higgins, al qual podrem escoltar els dies 2 i 3 a la plaça del Congrés.
Us podeu inscriure a totes les activitats a la caseta de la Comissió de Festes.

dimarts, 25 de setembre del 2012

EL CONSELL DE LA NO-RESPOSTA

Aquest dimarts, 25 de setembre, hem tingut Consell de Barri a Congrés-Indians. Si hagués de descriure en una sola frase el que els veïns assistents han sentit en tot moment, hauria de dir que ha estat "El consell de la no-resposta". Evidentment, ja portem prou consells de barri com perquè els/les ciutadans/es que hi van hagin pogut treure les mateixes conclusions: el govern del Districte de Sant Andreu ni hi és a Congrés-Indians, ni se l'espera. Us en faig un resum:
Hem començat amb la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) dels terrenys del Canòdrom per encabir-hi equipaments. La Directora de serveis tècnics ens ha explicat que el pla urbanístic segueix endavant. Però quan li hem preguntat al Regidor Raimon Blasi sobre si l'operador privat que ha de fer el poliesportiu a Concepción Arenal encara segueix interessat, ens ha contestat que aquestes coses són complicades, que si herències cap aquí, que si problemes de propietat cap allà... o sigui, NO-RESPOSTA.
En el mateix àmbit, li hem preguntat si tiraria endavant el pla d'equipaments acordat amb les entitats. La contestació ha estat que estan mirant de resituar els equipaments perquè no tapin l'edifici de la grada, i que han de resoldre al·legacions, però que estiguem tranquils perquè (ATENCIÓ, NOVETAT, ÉS LA PRIMERA VEGADA QUE HO DIUEN) el govern de CiU recolza el pla acordat. Deu d'haver oblidat que en el projecte de Pla d'Actuació del Districte que vam haver d'obligar-lo a retirar, deia "definir el contingut del pla d'equipaments del Canòdrom". A aquestes alçades s'ha de definir? El que cal és establir prioritats, però no continguts. Una altra NO-RESPOSTA. Però el millor ha estat quan ha dit que la MPGM del Canòdrom es va fer a corre-cuita. Sembla ignorar que les entitats van treballar el pla d'usos durant 6 anys, dels quals els 2 darrers es van dedicar a projectar els equipaments i el pla urbanístic. Ignorància o justificació de la seva inacció?
A continuació hem parlat del Pla d'Ascensors. A la pregunta del sr Jordi Flores, de la Plataforma de Pistes Vèlia, sobre si hi hauria convocatòria d'ajuts el 2012, i després de que aquest veí constatés que ha sortit una convocatòria que només afecta a ascensors a mig fer però no n'accepta de nous, el regidor ha dit que impulsaran el pla. El que no ha definit és com, doncs ha donat tres possibles solucions que estan en l'aire a l'espera dels pressupostos del 2013. Una altra NO-RESPOSTA.
Com a tots els consells de barri, el tema que presentaven a continuació era el de la Xarxa ortogonal d'autobusos. Després de vàries preguntes sobre costos, tarifes, etc, aquest conseller ha fet notar al Regidor que el barri del Congrés perdrà l'autobús nº20, que porta la gent gran des de la plaça del Congrés al CAP Maragall, i que cap altra línia el substituirà perquè cap ni una recorrerà el passeig Maragall fins a St Antoni M Claret. També hem fet notar que si no es mantenen els busos de barri l'accés a l'hospital de referència, Sant Pau, queda anul·lat. La resposta, com no podia ser d'altra manera, ha estat que tot això està en revisió i ja s'aniran fent modificacions. O sigui, una altra NO-RESPOSTA. Per acabar la discussió, hem demanat al regidor que en cada barri presenti un mapa de detall i no només el mapa de ciutat. El que han estat presentat als consells és un mapa que no permet fer-se una idea clara de les afectacions en cada veïnat. Això no és participació.
Finalment, en l'apartat de precs i varis han sortit temes d'incivisme i inacció de la Guàrdia Urbana (no era un dels eixos del mandat?), i una pregunta sobre quan començaran les obres d'arranjament del local de l'Associació de Veïns. Tant unes preguntes com l'altra han quedat sense resposta concreta, o millor dit, amb NO-RESPOSTES.

divendres, 21 de setembre del 2012

EL PSC DIU NO AL PLA D'ACTUACIÓ DEL DISTRICTE

En el plenari del Districte de St Andreu que ha tingut lloc aquesta tarda, els grups municipals del PSC, ICV i PP hem rebutjat el Pla d'Actuació del Districte (PAD) per als propers tres anys. Els motius són diversos, però en vull ressaltar alguns que afecten a Congrés-Indians directament:
En primer lloc, considerem que el PAD maltracta d'una manera prou significativa el nostre barri. Si bé assegura que cada barri ha de tenir unes solucions particulars, oblida completamentla nostra situació. 
M'explico: tots sabeu que a Congrés-Indians hi ha una manca d'equipaments deguda a que no teníem sòl per edificar-los. Doncs bé, en aquest PAD s'ignora totalment que ara tenim els espais del Canòdrom i el treball de les entitats per pensar-ne l'ús. Això, dit d'una altra manera, significa que el govern de CiU passarà per alt les necessitats del nostres veïns, almenys durant els propers 4 anys. I no només això, també volen refer el pla d'equipaments que va costar 4 anys de treballs a les entitats. 
L'únic equipament del que parlen és el local de l'Associació de veïns, qui com sabeu l'ha cedit a l'Ajuntament. Sobre ell diuen que cal redefinir-ne l'ús, sense proposar res. El que és molt simptomàtic, però, és la manca de respecte cap a l'Associació i la seva història, quan anomenen el local com "Espai Felip II" i no utilitzen el seu nom.
No busqueu més coses sobre el barri al PAD. Només un pressumpte arranjament dels jardíns de la plaça del Dr Modrego (quins jardíns?) i, això si, canvis en la plaça del Canòdrom, la qual sembla que perdrà definitivament l'aparcament soterrani. De tota manera, i encara que no construeixin cap aparcament, està previst que iniciïn un estudi sobre l'Area Verda.
En fi, poc coneixement del barri, poques solucions i poca voluntat. Fins i tot, quan hem demanat desglosades les actuacions a Congrés-Indians han copiat les d'altres barris i hem trobat perles com que canviaran els tarongers per altres arbtes (busqueu els tarongers al barri) i endreçaran els solars buits (només en tenim un, i és privat).
Per tot això, el PSC ha decidit que el PAD presentat no compleix amb les necessitats de Congrés-Indians i hem votat en contra de la seva aprovació.

dilluns, 3 de setembre del 2012

El Canòdrom torna a ser notícia

Una vegada passat el descans estival, tornem a tenir sobre la taula els problemes irresolts del nostre barri. N'hi ha uns quants (l'escola Congrés-Indians, el manteniment i ampliació de Ferran i Clua i Alzina, el local de l'Associació de Veïns, etc), però sense cap dubte l'estrella mediàtica és l'edifici del Canòdrom.
Com sabeu, aquest edifici va ser comprat per l'Ajuntament perquè el barri de Congrés-Indians ni tenia equipaments ni tampoc espais per construir-los.
Durant cinc anys les entitats van estar treballant en un pla d'equipaments que el nou equip de govern del Districte ha convertit en paper mullat.
La situació és greu pel que suposa de frustració a moltes entitats del barri, però el més greu no és això: el pitjor de tot és que el govern de Trias no té cap pla per l'edifici ni per les pistes de tennis ni pels equipaments que li falten al barri. Fins i tot ha sortit la notícia en un diari tan poc sospitós d'anar en contra del govern municipal com és LA VANGUARDIA. Si cliqueu en l'enllaç podreu llegir un article en el que queda bastant clar que no tenen cap pla pel Canòdrom ni, pel que vam veure en la presentació del projecte de Pla d'Actuació del Districte per aquest mandat, tampoc per al barri.
Els propers 3 anys el barri de Congrés-Indians pot perdre el tren. No podem permetre que quedem oblidats per un govern del Districte que no veu Sant Andreu més enllà de la Meridiana. Se'ns gira feina per reivindicar, demanar, exigir. Només si la gent del barri es desperta ho aconseguirem.