PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dilluns, 16 de novembre del 2009

L'antic casal acollirà l'Operació Hivern

Els darrers dies han sorgit diversos rumors al voltant de les obres que s'estan fent a l'antic casal que ocupava l'Associació Caliu Congrés fins fa un any. Els locals s'estan condicionant per poder acollir l'operació hivern d'enguany, que té com a objectiu acollir a persones sense sostre aquells dies en que a mitja nit s'arribi als zero graus centígrads de temperatura. Quan s'arriba a aquestes temperatures, els equips d'emergències de l'Ajuntament i de la Creu Roja conviden (no obliguen) a les persones que viuen al carrer, a aixoplugar-se.
Les persones que volen ser acollides per una nit es reuneixen al carrer Comerç (Ciutat Vella) i són transportades pels serveis d'emergències, de manera que no es pot donar la situació de que estiguin esperant a la porta o al carrer a que se'ls obri el local. L'operació comença a les 19:30h, hora a la que ja no hi ha activitat escolar ni extraescolar als centres educatius.
Les obres que s'estan fent consisteixen en donar unes condicions dignes d'habitabilitat (amb dutxes, llits, sanitaris, etc) perquè siguin ocupades de forma esporàdica quan les condicions climatològiques ho exigeixin. L'any passat només es va activar l'alerta tres nits al llarg de tot l'hivern. Com cada any, final del mes de març del 2010 s'acabarà la campanya.