PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimarts, 22 de desembre del 2009

Felip II s'obre al trànsit demà

Comencen els darrers treballs de reforma del tram del carrer de Felip II, entre avinguda de Meridiana i Juan de Garay. Això permetrà obrir al trànsit la totalitat d'aquest vial, tallat per les obres de metro, abans de Nadal, de manera que es podrà travessar de nou la Meridiana en direcció al barri de Congrés-Indians.
Durant les obres ha calgut desviar-se per St Antoni Maria Claret, Espronceda i Juan de Garay. La reobertura al trànsit del carrer de Felip II s'havia vist endarrerida algun temps per diferents raons tècniques de les obres del metro.
La zona està sent urbanitzada, de manera que es podrà restablir el trànsit en aquesta via i, a partir del 23 de desembre es podrà anar de nou directe des de la Sagrera a la plaça del Congrés.
En dies posteriors es desactivarà el desviament de trànsit fet amb motiu del tall de Felip II per Sant Antoni Maria Claret-Espronceda-Juan de Garay, gràcies al qual el carrer Espronceda recuperarà el seu sentit original.

dilluns, 21 de desembre del 2009

Activitats a Congrés-Indians durant les Festes

Després de la cantada de corals i l'encesa de les llums de l'arbre a la plaça del Congrés, la Coordinadora de Congrés-Indians continua amb els actes de Nadal:

- Podreu portar les cartes als Reis dels mes menuts al Carter Reial, que estarà a la Plaça del Rom Cremat els dies 2, 3 i 4 de gener entre les 17 i les 20h.

A més, el dia 5 de gener podeu participar en la recollida de joguines noves que es fa com cada any les escales de la Parròquia de Sant Pius Xè, de les 11 a les 18h.

El mateix 5 de gener els Reis Mags entregaran els premis de dibuix infantil (17:30h, local de l'Associació de Veïns) i després sortiran a la clàssica cavalcada per tot el barri, que començarà a les 18h i acabarà a les escales de la Parròquia amb l'ofrena al nen Jesús del Pessebre Vivent i l'entrega per part de la Regidora del Districte Gemma Mumbrú del pa, la sal i la clau màgica als Reis. Podeu veure el recorregut tant al plànol que us adjunto com al cartell.



dijous, 17 de desembre del 2009


dimecres, 16 de desembre del 2009

PATIS OBERTS durant les Festes de Nadal

Seguint amb el programa de Temps de Barri-Temps Educatiu Compartit, durant les festes de Nadal el pati del col·legi Pompeu Fabra romandrà obert gran part dels dies perquè els nens i nenes que ho vulguin puguin entrar-hi a jugar a la pista esportiva, com s'ha estat fent durant els dissabtes de tot l'any.

L'horari serà de dilluns a divendres de 15 a 18h, els dissabtes de 10 a 14h i de 16 a 18h, i els diumenges d'11 a 14h.

En el següent calendari podeu veure en verd els dies que romandrà obert:

dilluns, 14 de desembre del 2009

Activitats de Nadal a Congrés-Indians

Aquestes Festes de Nadal venen plenes d'activitats al nostre barri. No us les perdeu, perquè les entitats que les organitzen estan treballant molt i amb molta il·lusió perquè Congrés-Indians bulli d'activitats populars. Us en faig un resum:
  1. DIUMENGE 20 DE DESEMBRE: A partir de les 17h, Gran Festa de Nadal a la plaça del Congrés. Hi haurà cantada de les corals Oronell, Espiga i Pompeu Fabra, Xocolatada popular, i la Unió de Botiguers sortejarà la panera entre els participants al concurs del Parany als aparadors.
  2. DISSABTE 19 i DIUMENGE 20: Fira solidària de Nadal, amb activitats d'AFOCA dissabte a la tarda i fireta artesanal a la plaça del Congrés diumenge 20.
  3. DIUMENGE 20, 18h: PASTORETS a l'Agrupació Congrés.
  4. Del 23 al 31 de Desembre: LUDOTECA al casal de Barri de Congrés-Indians. De 9 a 13h.
  5. De DILLUNS 28 a DIJOUS 31 de Desembre: Campus de Nadal de l'AEFS Arrels. De 9 a 14h. Per a nens i nenes de 3 a 16 anys.

I al gener...

  1. CARTER REIAL a la plaça del Rom Cremat
  2. CAVALCADA DE REIS
Us mantindré informats dels dies i hores d'aquestes activitats tan aviat com disposi de les dades.

Des del blog vull manifestar l'agraïment d'aquest Conseller a tota la gent del barri que està al darrera d'aquestes activitats: La Coordinadora de Congrés-Indians, les Comissions de Festes de Congrés i d'Indians, la Unió de Botiguers, l'Agrupació Congrés, la Penya Blaugrana, l'Associació de Veïns, ISOM... Segur que me'n deixo alguna, no és la meva intenció. A TOTES ELLES, MOLTES GRÀCIES.

També voldria donar les gràcies molt especialment al Francesc, la Montse, la Teresa, el Vicenç, el Joaquim, per la seva il·lusió i el seu ajut en l'organització de tot això. Sense ells aquest barri no seria el mateix.

divendres, 11 de desembre del 2009

Comença el muntage del nou capçal de la tuneladora al Pou de Les Havaneres

Ahir va ser l’espectacular començament en el pou obert a la plaça de les Havaneres del muntatge del nou capçal per a terreny dur de la tuneladora que excavarà la continuació de la galeria fins a Mandri. Una grua gegant va aixecar la mola tallant d’acer de 12 metres de diàmetre i la va introduir molt lentament en el gran forat de 22 m d’ample i 62 de profunditat
El capçal de la màquina que es va extreure l'estiu passat, era per a subsòl tou. Ara estan col·locant aquest nou capçal apte per al terreny dur que és el que la tuneladora es trobarà en el tram que hi ha entre Maragall i Mandri. La màquina que farà aquest tram és la mateixa que va fer el de Santa Coloma, que s'inaugurarà aquest diumenge amb una festa ciutadana Està previst que comenci a foradar el proper mes de gener.
La tuneladora ha canviat tres vegades de capçal: De Can Zam a Llefià, era per a un subsòl mixt, entre Via Trajana i la plaça de les Havaneres era per a terrenys tous, i ara n'estan col·locant un per a terrenys durs.
S'espera que el 2014 es posarà en marxa aquest tram de la Línia 9.
Podeu legir la noticia completa a El Periódico de Catalunya i al Diari El Punt

dijous, 10 de desembre del 2009

La Regidora Gemma Mumbrú visita els botiguers de Garcilaso

Des que vam canviar d'empresa constructora, les obres de Garcilaso estan avançant a un ritme molt accelerat. Abans de Nadal tindrem pavimentada la vorera de la banda Llobregat entre Matanzas i Francesc Tàrrega. Durant les Festes quedarà obert el carrer al trànsit de vehicles, de manera que ja es podrà entrar al Congrés i als Indians per la cruïlla amb Felip II. Pel que fa a la vorera Besòs, tot i que ja tocaria enderrocar-la s'ha preferit esperar a acabar la campanya de Nadal dels comerços per evitar perjudicar-los en aquestes dates que són de les que majors vendes registren.
Els botiguers del carrer Garcilaso, que amb la crisi estan patint força problemes, han vist arribar les obres en aquesta època amb temor a que puguin afectar molt als seus negocis. Sensible a aquesta problemàtica, la Regidora Gemma Mumbrú va fer ahir al migdia una visita a vàries botigues per analitzar la situació i mirar d'organitzar mesures que serveixin per disminuir l'impacte sobre els comerciants. L'acompanyaven el gerent del Districte Miquel Àngel Valdueza, l'arquitecte de l'Ajuntament Carles Fuentes, el conseller de barri i la consellera de comerç.
Abans de les Festes convocarem a tots els botiguers de Garcilaso a una comissió de seguiment per explicar el plà de les obres pel proper mes i estudiar les mesures de reducció de l'impacte durant els dies de Nadal.

divendres, 4 de desembre del 2009

La Unió de Botiguers regala una cistella de Nadal

En aquesta campanya prenadalenca, la Unió d Botiguers de Congrés-Indians ha convocat un concurs per sortejar una cistella de Nadal entre els participants.

El concurs consisteix en que us fixeu en els aparadors de les botigues (en trobareu un llistat en el mateix tríptic) i busqueu un objecte que no quadra amb la resta de l'aparador. Quan el descobriu, entreu a la parada i us segellaran la butlleta (si no en teniu, us la donaran allà). Quan les tingueu totes segellades haureu d'entregar-la al local d'AFOCA (Cardenal Tedeschini 67, cantonada Espiga) i podreu participar en el sorteig públic que es farà el diumenge 20 a la tarda a la plaça del Congrés.

Si seguiu les botigues per ordre, trobareu també en cada aparador un parell de versos d'un poema de Nadal escrit especialment per a l'ocasió.

La data límit d'entrega és el 18 de desembre.

El 12 de gener: Consell de barri

El proper 12 de gener a les 19h, al casal de barri, tindrem la sessió de constitució del nou consell de barri de Congrés-Indians seguint el reglament aprovat per a tota la ciutat. Les novetats més importants són el nomenament d'un vicepresident sorgit del teixit associatiu o d'entre els veïns, la creació d'una comissió de seguiment que vetllarà pel desenvolupament de tots aquells assumptes que surtin al consell i la confecció d'acta i ordre del dia. El reglament complet el podeu trobar a l'apartat ARXIUS d'aquest blog, a la dreta de la pàgina.
Seguirem convocant un consell de barri cada tres mesos. Dels quatre anuals, dos seran reglats, és a dir, seguint el reglament aprovat. Els altres dos continuaran sent com fins ara, amb el format d'audiència pública del barri.

El Director del Centre Cultural del Canòdrom serà Moritz Küng

El comitè de sel·lecció per a la direcció del Canòdrom. Centre d'Art Contemporani de Barcelona ha elegit per unanimitat el suís resident a Brussel·les Moritz Küng com a guanyador del concurs convocat per a dirigir aquest futur centre d'art, el qual haurà de ser ratificat pel Consorci que es crea per gestionar aquest nou equipament dedicat a les arts visuals, entre la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.
El nombre de candidatures presentades ha estat de 44 projectes, 22 internacionals, 18 de Catalunya i 4 de la resta de l’estat espanyol. El comitè ha valorat molt positivament el projecte i l'experiència de Mortiz Küng per impulsar el Canòdrom, que és un projecte destinat a atendre les diverses formes de creació artística, generar coneixement i diàleg i incorporar Barcelona i Catalunya dins del mapa internacional de centres d'art, en el marc d'una cultura global. Actualment l’edifici està essent rehabilitat pels arquitectes Xavier Monteys i Josep Maria de Lecea i s’inaugurarà a la primavera del 2010. Juntament amb La Capella, ubicada al centre de la ciutat, el futur director presentarà en aquests dos espais un programa innovador i multidisciplinar.

El dia 14 comença l'entrega de galledes per a la brossa orgànica al barri

Després de la substitució dels contenidors d'escombraries, la segona etaa de la nova contracta de neteja de l'Ajuntament consisteix en una campaya de sensibilització i informació sobre la necessitat de separar la brossa orgànica de la resta.
Per facilitar aquesta separació i també la comprensió dels veïns, l'Ajuntament regala un cubell de color marró (com els contenidors d'orgànica) i unes bosses que són especils per a aquesta brossa, ja queno serveixen les tradicionals de plàstic.

Durant els propers dies rebreu a casa un fulletó informatiu que serveix també perquè aneu a buscar la vostra galleda. El dia 14 es comencen a repartir els cubells al casal de barri de Congrés-Indians (Manigua cantonada Garcilaso). L'horari de recollida serà de 9 a 13h i de 16 a 20h, de dilluns a divendres. La setmana de Nadal només serà pel matí.