PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimecres, 3 de març del 2010

Resum del Plenari d'ahir del Consell de Districte

Com ja sabeu, ahir a la tarda teníem Plenari del Consell Municipal del Districte de Sant Andreu. Us en faig un breu resum dels punts més importants:

1- INFORME DE LA REGIDORA
Respecte de les obres al Barri, es va referir a l'ascensor del Pas de Sant Tarsici, que ja s'està instal·lant i que s'hauria d'acabar aquest mes d'abril. També va parlar de les obres del Canòdrom, i del carrer Garcilaso. Està previst que totes s'acabin a mitjans d'abril, ja que acumulen retards deguts a la pluja, que impedeix un desenvolupament normal dels treballs.
Respecte del carrer de l'Espiga, està previst que avui s'obri definitivament la placeta, que només estava pendent del tràmit de recepció per part de Parcs i Jardíns.
També va presentar el ablanç del Pla Provisional d'Aparcament Gratuït al Carrer, dintre del qual es troba el canvi d'aparcament en línia a bateria en la banda muntanya del carrer Manigua, que ha de permetre guanyar 20 places. En aquest moment els que hi passeu, veureu que a la cantonada amb Garcilaso les voreres s'han fet molt més amples per permetre aquest tipus d'aparcament, que es posarà en marxa tan aviat com s'acabin les obres.

2- INFORMES DELS CONSELLERS
Es va informar dels diferents consells de participació. Com a novetat la consellera de comerç Noelia Torres va presentar que la campanya de recollida a domicili de la brossa als comerços s'estendrà a tota la ciutat a partir d'ara.

3- PART DISPOSITIVA
En aquesta part es va aprovar el canvi de nom de la banda mar de la Plaça Ferran Reyes, al barri de Navas, que passarà a dir-se "Jardíns de Maria Soteras i Mauri", que va ser la primera advocada col·legiada d'Espanya, concretament al col·legi de Barcelona.
També es van aprovar dos plans urbanístics al centre de Sant Andreu, un d'ells el que permetrà els plans de futur d'una entitat centenària del barri, el Casal Catòlic.

4- PART D'IMPULS I CONTROL
Destacar que es van rebutjar tres proposicions dels partits de l'oposició, dues de les quals no es van acceptar per correspondre a iniciatives que ja estan en marxa (una d'ERC sobre dotació de patrimoni monumental als carrers i una de CiU sobre l'habitatge a les antigues Casernes de Sant Andreu).

5- DECLARACIONS INSTITUCIONALS
Els cinc grups municipals ens vam posar d'acord per presentar tres Declaracions Institucionals:
- Sobre el Dia Internacional de la Dona Treballadora
- Sobre el suport als treballadors de l'empresa Burberry, del Bon Pastor
- De suport a la candidatura del Fundació Vicente Ferrer al Premi Nobel de la Pau 2010.


Finalment, el plenari es va acabar a les 22.30h.