PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dijous, 8 d’abril del 2010

El Centre d'Atenció Primària de Cotxeres Borbó atendrà a 3000 veïns del Congrés

El Consorci Sanitari de Barcelona ens ha facilitat el mapa definitiu dels veïns que podran demanar lliure elecció de metge i ser atesos per l'EAP (Equip d'Atenció Primària) del nou centre de les Cotxeres Borbó.
Us adjunto el mapa dels carrers que quedaran directament sota la influència del nou CAP. Els veïns afectats, si ho volen, podran demanar ser atesos a Cotxeres en comptes del CAP Maragall. No seran assignats directament. En total s'hi podran acollir uns 3000 veïns.
Es tracta d'una experiència pionera a Catalunya, ja que aquests 3000 usuaris exerciran el seu dret a lliure elecció de metge però amb tots els beneficis de pertànyer al nou CAP, és a dir, tant domicilis com especialitats els tindran a Cotxeres i no al CAP Maragall.
Significa això que la resta dels veïns no hi podran accedir? No, en absolut. Després de fer el procés de lliure elecció, la previsió del Consorci és que de ben segur quedaran moltes places lliures, que podran ser sol·licitades per qualsevol altre veí. La diferència és que aquests que no pertanyin a la zona assenyalada només tindran el metge de família a Cotxeres Borbó, però mantindran l'assistència domiciliària i les especialitats al CAP Maragall.
No ha estat gens fàcil aconseguir que part del Congrés passés al CAP de Cotxeres. Ens enfrontàvem a la novetat de desplaçar part d'una Àrea Bàsica de Salut dividint-la de fet en dues parts, cosa que no s'havia fet mai. La reivindicació de l'Associació de Veïns, i la col·laboració entre el Districte de Sant Andreu i el Consorci Sanitari ho han fet possible, en una mostra de que tots treballem plegats pel nostre barri.
Recordeu que el dia 27 d'abril farem una sessió explicativa al local de l'Associació de Veïns (Felip II, 222) a les 19h.