PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimarts, 31 d’agost del 2010

Nota sobre els futurs equipaments del Canòdrom

La recent refundació de l'equip de futbol del Congrés i la constatació de que al barri no hi ha cap camp per aquest esport, ha portat els seus membres a recollir signatures per demanar que al Canòdrom s'hi faci un camp. Suposo que alguns de vosaltres haureu vist que s'hi recullen aquestes signatures en diferents botigues del barri. Arribats a aquest punt crec que cal informar els veïns de l'estat actual de les coses:
- Les entitats del barri porten treballant amb l'Ajuntament més de quatre anys per consensuar els equipaments que necessita Congrés-Indians i per als quals no hi ha cap altre solar disponible: Centre cívic, casal de gent gran amb centre de dia, residència de gent gran, poliesportiu de tres pistes, escola bressol i aparcament soterrani, a més d'un centre cultural que ja funciona a l'edifici de la grada. Excepte la plataforma Can Ros Verd i la Plataforma de Pistes Vèlia, les altres 35 entitats han mostrat la seva conformitat amb aquest pla d'usos.
- Les pistes de tennis estan qualificades actualment com a zona verda, i el canòdrom com a solar per equipaments. No hi ha cap altre solar qualificat així en el nostre barri de Congrés-Indians.
- Els plans actuals són intercanviar la zona verda de les pistes per la qualificació d'equipament del Canòdrom, de manera que els equipaments es construirien a cavall dels dos solars, quedant el Canòdrom amb una gran zona verda al davant (com ara) i els equipaments cap a les pistes de tennis
- En cas de que es construís el camp de futbol, es tractaria d'un equipament esportiu que no es podria col·locar en zona verda. Això voldria dir que el 90% del terreny qualificat com a equipaments quedaria ocupat pel camp de futbol, fent impossible la construcció dels altres equipaments (possiblement si que es podria fer el casal de gent gran perquè quedaria a la cantonada de Pardo i Cardenal Tedeschini). En cap cas hi hauria espai ni pel poliesportiu ni per al centre cívic.
- El canvi d'usos trenca la unitat de les entitats respecte al treball dut a terme els 4 darrers anys, i ens col·loca al principi de tot, havent de tornar a parlar de quins equipaments són necessaris i quins no, ja que caldria eliminar-ne almenys dos.
La decisió final està en mans dels veïns i les entitats del barri, però crec que cal tenir  molt en compte aquests fets de cara a estar d'acord o no amb la recollida de signatures. Seria molt interessant que m'enviéssiu la vostra opinió al respecte. La meva personal la podeu trobar al bloc http://totsurtdalgunlloc.blogspot.com/