PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimecres, 9 de febrer del 2011

Resum de la comissió de prevenció i seguretat del barri

Avui a la tarda s'ha reunit al Casal de Barri la Comissió de Seguretat i Prevenció de Congrés-Indians, formada pel Districte de Sant Andreu (Conseller de barri, Tècnic de Barri i Tècnic de Prevenció), la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i les entitats veïnals (Associació de Veïns i Plataforma de Pistes Vèlia, que avi no s'ha presentat). Aquesta comissió serveix com a nexe d'unió entre veïns i forces de seguretat i la seva missió és compartir informació, detectar problemes de seguretat i dissenyar estratègies conjuntes amb la participaciódels veïns. Com que es tracta d'una taula de treball, les seves reunions són a porta tancada, i aquells qui vulguin fer-hi arribar propostes s'han de dirigir a les entitats veïnals o al Districte de Sant Andreu.
Durant la reunió hem fet una repassada als temes presentats en l'anterior, com els sorolls nocturns d'alguns bars de Garcilaso (la Guàrdia Urbana ha explicat que se n'està fent un seguiment acurat concentrat especialment en els caps de setmana), l'ocupació de la vorera per a la càrrega i descàrrega d'una fruiteria del carrer Garcilaso (se l'ha advertit i multat), i les notícies sobre alguns robatoris al barri. Respecte d'aquest punt, els Mossos d'Esquadra han insistit en que al nostre barri són fets puntuals, que la gent en parla molt però estem en nivells de delinqüència molt reduïts, i que la gent acumula casos i li sembla que estan concentrats en el temps, alimentant un sentiment d'inseguretat que no es basa en fets reals.
Finalment també s'ha parlat de les actuacions que s'estan fent en alguna plaça, com la del Cardenal Cicognani i la del Congrés, i s'ha parlat del tema de grups de joves que atemoreixen algun botiguer xinès del barri.
En general tant l'Associació de Veïns com els representants dels cossos policials han coincidit en que el barri de Congrés-Indians és un barri tranquil i de baixos nivells de delinqüència. De fet, l'Associació de Veïns no portava una llista nova de fets per tractar en aquesta reunió.
Una de les iniciatives de les que s'ha parlat ha estat de fer una sessió informativa de consells de seguretat per a gent gran en el local de l'Associació de Veïns. Us mantindré informats si finalment es convoca.