PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimarts, 8 de novembre del 2011

Un consell de barri poc concorregut

Dijous passat vam començar els consells de barri de Congrés-Indians de l'actual legislatura. Potser va ser l'hora o potser la convocatòria massa justa en el temps (la van fer divendres 28 i el consell era dijous 3, amb el pont pel mig), però el resultat va ser força decebedor. Segurament aquest ha estat el consell de barri amb menys assistents des que existeixen: un total de 18 veïns, pertanyents en la seva gran majoria a entitats.
Pel que fa a informació, el regidor va explicar que s'eliminen els dos consells veinals anuals que funcionaven com a audiència pública, i on els veïns presentaven les seves propostes o reclamacions directament al regidor. D'aquesta manera només es faran dos consells de barri a l'any, un cada sis mesos, entre els quals es reunirà la comissió de seguiment.
Es va refermar el sr Francesc Beyred, de la Penya Barcelonista, com a vicepresident del consell de barri, mitjançant una votació en la que només es va abstenir la Plataforma de Pistes Vèlia. La resta d'entitats van votar a favor.
En el torn de precs i preguntes, el regidor sr Blasi va comentar que a finals del mes de novembre el govern municipal ja tindrà un primer document base del Pla d'Actuació del Districte.
La consellera Carmen Santana va demanar si es farien actes dels consells de barri. La resposta va ser que el conseller del barri, sr Cervelló, farà informes-resum. En l'anterior legislatura se n'encarregava el Conseller Tècnic.
No hi va haver cap altre veí que hi intervingués, així que el consell va quedar una mica deslluït per la poca participació. Tot plegat una mica tristot. De fet, també va ser el consell de barri més curt de la història, ja que vam acabar en un temps rècord de 50minuts.
Ja ho sabeu, si teniu preguntes, reclamacions, observacions o propostes per al barri, si us podeu esperar sis mesos tindreu un consell de barri on expressar-los lliurement. Si teniu més pressa, us queden les instàncies, el telèfon del civisme, l'Audiència Pública o les rogatives a algun Sant. La participació ciutadana a distància.