PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dilluns, 14 de maig del 2012

UNA ALTRA PRESA DE PÈL

El proper dijous 17 de maig estava convocada la Comissió de Seguiment del Canòdrom. De fet aquesta convocatòria s'hauria d'haver fet el mes d'abril, però es va anul·lar per problemes d'agenda. Ara el Districte de Sant Andreu la torna a cancel·lar sense data amb el mateix argument.
La realitat que hi ha al darrera d'aquesta cancel·lació és molt greu per al barri de Congrés-Indians i, de retruc, per al de La Sagrera: l'Ajuntament de Barcelona no té cap resposta i no sap què vol fer amb el Canòdrom. Una situació molt trista quan les entitats porten anys treballant-hi i han presentat tot un pla dels equipaments que el barri necessita i que ja estaven pactats amb l'anterior govern.
El desgavell és impressionant. Si fa uns mesos se'ns deia que el Centre d'Art es desplaçava a la Fabra i Coats, i que la planta superior de l'edifici del Canòdrom s'anava a destinar a una mena de viver d'emprenedors culturals mentre la planta d'abaix podria ser destinada a les entitats del barri, ara se'ns diu que l'Institut de Cultura de Barcelona està valorant d'instal·lar-hi una mena de factoria de creació que n'utilitzaria les dues plantes, deixant sense espais les entitats. Total, a hores d'ara ni tenen intenciò de complir amb els pactes i el treball de les entitats, ni tampoc no saben què fer amb l'edifici.
Però no només amb l'edifici de la grada. Dels plans de construir una residència privada i un poliesportiu municipal a l'aparcament que hi ha en el terreny que separa el Canòdrom de la Meridiana, tampoc no en saben res de res. Diuen desconèixer qui n'és el promotor, cosa bastant curiosa quan ja porten un any governant i en la comissió del mes d'octubre van presentar un pacte amb ell per fer-hi les obres.
En fi, el dia 11 es va complir un any de les eleccions municipals que van portar CiU a l'Ajuntament. Un any després ni tenen plans, ni pensen complir els acords, i a més diuen desconèixer punts importantíssims dels projectes. Total: un any complet perdut per al barri, per a les entitats i per als veïns. Ara estem pendents del Pla d'Actuació Municipal, però de moment no pinta massa bé la situació per a Congrés-Indians. Volen donar prioritat a fer una nova plaça de les Glòries, també a privatitzar una part del Port Vell i tancar-lo als ciutadans (com pot ser que els barcelonins no ens hi neguem!!!), i a construir un nou barri de luxe a sota Montjuïc, on abans hi havia Can Tunis. Nosaltres no podem entendre una ciutat que se n'oblida dels barris, que no se'n recorda de Congrés-Indians ni de les necessitats dels seus ciutadans.
Són molts anys necessitant equipaments al nostre barri, molt de temps sense solars per a construir-los, i moltes reivindicacions i reunions per pensar i per pactar. Congrés-Indians no pot esperar més, cal que es facin els equipaments del Canòdrom. Un any aturats potser el podrem acceptar, quatre anys més, no.