PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dilluns, 22 d’octubre del 2012

Equipaments al Canòdrom: RES DE RES

Avui hem tingut Comissió de Seguiment del Canòdrom, amb presència de gran part de les entitats que formen la taula de treball, els grups municipals i el govern del Districte. Avui, a més hi havia representants d'urbanisme i de l'Institut de cultura de Barcelona (ICUB). 
Començo a explicar-vos la comissió pel final, ja que ha estat la part més interessant: La representant de l'ICUB, i nova directora del projecte que es durà a terme a l'interior de l'edifici de la grada, Inés Garriga, ha explicat que allà s'hi encabirà un espai per assessorament a emprenedors culturals de la ciutat, amb espais per a conferències, formació i també per poder desenvolupar alguns dels projectes. Volen que l'equipament sigui un referent a la Ciutat per als creadors. Un projecte molt interessant al qual han d'acabar de donar forma al llarg del proper mes, i que segons han dit es presentarà a l'Ajuntament abans de que acabi l'any. Això no vol dir que es posi en marxa: cal acabar abans la 3a fase de les obres d'adecuació de l'edifici, que estan incloses en el Pla d'Inversions Municipals (PIM) per aquest mandat, però s'han d'incloure en el pressupost del 2013.
I fins aquí la part positiva.
Què passa amb els equipaments per al barri? Doncs passa que no passa res. Avui ens han explicat que la Modificació del Pla General Metropolità que havia de servir per destinar sol als equipaments, i que estava en tràmit d'aprovació inicial, va ser aturada en sec per replantejar-la en vista a les al·legacions presentades. Ara estan refent-la, retirant tots els equipaments que estaven previstos a l'illa de les pistes de tennis, a excepció dels racons a on hi ha les pistes de petanca (Pardo/Cardenal Tedeschini) i l'escola Congrés-Indians (Cardenal Tedeschini/Concepción Arenal). Això significa que tornarem a començar els tràmits d'aprovació incials d'aquí a 6 mesos com a mínim (segons han explicat). Comptant almenys 1 any i mig fins l'aprovació definitiva, NO TINDREM PLA URBANÍSTIC ALMENYS FINS EL JUNY DE 2014. I després s'han de fer projectes d'equipaments, concursos, etc. Això si, el Regidor ha dit que el govern municipal està d'acord en els equipaments que va decidir la taula de treball (evidentment, no els farà en aquest mandat), cap dels quals ha inclòs en el Pla d'Inversions Municipals per aquesta legislatura (ho podeu comprovar descarregant-vos el PIM clicant en aquest enllaç). O sigui, RES DE RES EN EQUIPAMENTS FINS EL 2016.
I no només això: els equipaments que treuen de l'illa de les pistes de tennis els estan intentant encabir en el projecte del solar que dóna a la Meridiana (el de l'aparcament de Concepción Arenal). Pel que ens han dit, estan negociant amb els propietaris del solar per tal de que pugui passar a titularitat municipal via una permuta o bé una expropiació, però han admès que aquesta darrera dependria de les possibilitats pressupostàries i quedaria en l'aire. Sigui com sigui, va per llarg. En teoria amb el nou plantejament aquí hi haurien d'anar el poliesportiu, la residència amb centre de dia i un altre dels equipaments.
Vagi per endavant que resituar els equipaments en benefici dels veïns ens sembla una bona idea sempre que no signifiqui una demora o una excusa per allargar els terminis "ad infinitum". Per desgràcia ara mateix no sembla una altra cosa.
I finalment, a la pregunta del sr Beyred sobre si es construirà l'aparcament soterrani al davant del canòdrom, el regidor Blasi li ha contestat que s'ha de redactar un nou pla d'aparcaments a la ciutat, i que caldrà plantejar-ho allà. El que no ha dit és que en el projecte de Pla d'Actuació del Districte plantejaven la reurbanització definitiva de la plaça (recordeu que l'actual era provisional a l'espera del pàrquing), cosa que descarta la possibilitat de fer-ho. O sigui, el Regidor ha ocultat els seus vertaders plans, en els quals no està inclòs un aparcament al Canòdrom.