PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

divendres, 1 de febrer del 2013

BIBLIOTEQUES A CONGRÉS-INDIANS

Avui ha sortit publicada una carta al Director a La Vanguardia demanant alguna biblioteca de proximitat al nostre barri. L'he escanejat i us penjo la carta i la resposta, que crec és interessant. I només un petit apunt històric: abans de la biblioteca de la Plaça del Congrés, que era de La Caixa, recordo les visites periòdiques de la Biblioteca Mòbil, de la Diputació de Barcelona: un autobús-biblioteca que es col·locava a la Plaça del Doctor Modrego. Feia préstecs de llibres que retornaves uns mesos després quan tornava a venir.
Ara, les biblioteques que tenim més a prop són la de les Cotxeres Borbó i la de l'Alchemika, al costat del CAP Maragall.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui he tornat a visitar el barri. Hi he viscut 25 anys tot i què en fa 8 anys que hi vaig marxar, però m'ha encantat veure que manté el seu esperit i esència.

Un petit troçet de cel que s'ha de conservar com és i evitar que torni un lloc impersonal i estandaritzat.

Jordi

Holgazán ha dit...

La pretensió d'una biblioteca per barri és absurda, i més ara que la digitalització obligarà a replantejar ben aviat el paper de les biblioteques i, per tant, la "densitat" d'aquests equipament en l'àrea urbana.

Ara bé, és veritat que el tancament de la bibloteca de Garcilaso ha deixat orfe d'equipament bibliotecari el sector sud del barri i, per tant, ara pateix una carència igual de sentida que la que teniem al sector nord abans de l'obertura de la biblioteca Torre Llobeta a les antigues cotxeres. No és acceptable el criteri de 20 minuts de diatància màxima d'Assumpta Bailac, i menys quan aquest criteri és lluny de la distancia mitjana al conjunt de la ciutat.