PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dilluns, 14 d’abril del 2014

CAMPANYA CONTRA ELS ACCIDENTS A GARCILASO

Suposo que ja haureu vist els cartells que pengen d'algunes botigues del carrer Garcilaso sobre la campanya de l'Associació de Veïns demanant solucions als accidents. La campanya es va posar en marxa després de molt de temps reclamant millores, i el fet desencadenant va ser la mort d'una vianant el mes de febrer d'enguany.
Des del nostre Grup Municipal (PSC) hem demanat diverses actuacions per evitar la inseguretat per a vianants i vehicles. En concret, hem reclamat les següents:
1- A la cruïlla de Francesc Tàrrega, hem demanat que el "Cedeixi el Pas" sigui un Stop, que es posin bandes rugoses per obligar a frenar i que el pas de vianants de Francesc Tàrrega, al costat del forn Enrich, sigui elevat com en altres barris del districte.
2- A la cruïlla amb Acàcies vam demanar el mirall per donar visibilitat als vehicles que venen d'aquest carrer, també que es vigilés l'aparcament a la vorera banda mar, però cal a més posar bandes rugoses perquè hagin de frenar abans d'arribar a Garcilaso.
Cal dir també que l'obertura del carrer Garcilaso en direcció a l'Avinguda de la Mare de Déu de Montserrat ha ocasionat un increment de la circulació pel carrer i també de la velocitat en el tram més proper al Passeig Maragall. Pensem que cal instal·lar bandes reductores de velocitat abans de la cruïlla amb Acàcies.
Aquestes propostes les vam presentar en la comissió de vialitat del barri, i estem a l'espera de que es posin en marxa per contribuir a la seguretat de vianants i vehicles. Us mantindrem informats.

2 comentaris:

Holgazán ha dit...

No ho veig massa clar. No conec la morfologia de l'accident mortal al què fas referència, però diàriament travesso Garcilaso per Francesc Tàrrega en cotxe si més no un cop; i travesso un mínim de dos cops diaris Garcilaso per Acàcies caminant. I et ben asseguro que el problema no està ni en Acàcies ni en Francesc Tàrrega. L'stop d'Acàcies se sol respectar i a Francesc Tàrrega només hi ha un "cediu el pas" però et ben asseguro que allí gairebé tothom fa stop perquè la vissibilitat és molt reduïda i més si algun graciós estaciona entre l'aparcament per a motos i la pròpia cruïlla; hi ha qui ho fa a diari i a la mateixa hora amb total impunitat. Per tant, estupendo si es posa un mirall a Acàcies (tot ajuda) i no hi fa res que es posi un stop a Francesc Tàrrega perquè, de fet, ja es fa.

El problema és a Garcilaso, no a Acàcies ni a Francesc Tàrrega. La circulació a Garcilaso sol ser prou pacífica fins que s'arriba precisament a Francesc Tàrrega: allí es divisen els semàfors de Manigua i de Maragall i és on els conductors premeixen l'accelerador per por de què el semàfor es tanqui. Particularment el de Maragall, que és molt breu, i això posa en seriós perill als vianants que travessen Garcilaso pel pas de zebra d'Acàcies que no el respecta ni un 50% i que pers usuaris suposa, si volen passar, llançar-se a la piscina. Si em donessin un euro per cada cop que he parlat d'aquest ditxós pas de zebra, et podria convidar a sopar aquesta nit i no passariem gana.

La solució és que l'Ajuntament es grati la botxaca i semaforitzi aquestes dues cruïlles. Et recordo que l'anterior regidora, la senyora Mumbrú va prometre semaforitzar Garcilaso-Acàcies si no n'hi havia objeccions tènciques. I no n'hi ha.

Les bandes rugoses provocaran més accidents entre motoristes que no pas evitaran amb vianants.

Enric Fernández-Velilla ha dit...

Efectivament, a Garcilaso és un problema la velocitat. T'agraeixo el comentari, perquè en l'article em vaig deixar que també s'han demanat les bandes rugoses en aquest carrer per evitar precisament que els cotxes accelerin en veure els semàfors de Manigua i Passeig Maragall en verd.
Jo també passo molt pel pas de vianants d'Acàcies, i realment dels cotxes que pugen per Garcilaso pocs el respecten. El tema d'Acàcies el van demanar en la reunió de mobilitat uns veïns que veuen a diari com hi ha qui es salta l'stop (fent un "ceda") accelerant quan el semàfor del Passeig Maragall està en verd.
Per desgràcia l'incivisme al volant està a l'ordre del dia, i no hem aconseguit més vigilància per part de la Guàrdia Urbana, que potser també seria convenient.