PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimecres, 16 de juliol del 2014

NO EN SORTIM D'UNA...

Tornem-hi. Quan encara està obert el tema de la Modificació del Pla General Metropolitrà del Canòdrom, l'Ajuntament de Trias obre un altre front a les entitats de Congrés-Indians. Però aquest molt urgent. Sembla que aprofitin aquestes dates per perpetrar tot allò que podria causar cert enrenou, i ja ens anem acostumant...
El cas és que la notícia de fons és bona: comencen les obres d'ampliació de l'escola Ferran i Clua i de l'Institut l'Alzina amb l'enderroc de les naus de l'antic Caliu. Vagi per endavant que ho considero com a molt positiu per al barri i que les entitats de ben segur hi estaran d'acord.
Però no s'han fet bé les coses i això crea un problema greu a vàries entitats: les comissions de festes de Congrés i d'Indians, l'Agrupació Congrés, la Coordinadora d'Entitats del barri i la Congregació Diabòlica. Totes elles molt importants pel seu arrelament i la quantitat d'activitats que fan. Tot un atac al cor del barri.
Us explico el problema:
El 2010, quan governàvem el PSC amb ICV, davant l'aturada del pla d'ampliació de les escoles per manca de pressupost del Departament d'Educació, l'Ajuntament va decidir utilitzar les naus de l'antic Caliu com allotjament temporal i puntual d'emergència durant l'operació hivern. En quedava una de lliure, la torre de la cantonada Acàcies/Garcilaso. Els vells i no tan vells del barri diuen que en aquesta torre passava consulta el propi Dr Ferran. Doncs bé, per alleujar el problema de la manca de magatzem que tenien les entitats, vam deixar-les espai en la caseta a precari (sense generar drets). En el present mandat, el nou govern hi va afegir la recentment creada Congregació Diabòlica.
Explico que "a precari" perquè les entitats no estan reclamant la titularitat dels espais, ni que no es desenvolupi el pla. Tothom al barri vol el bés per a les escoles i en això no hi ha discussió. On està el problema doncs?
Sense avisar, amb 4 dies d'antelació i en ple mes de juliol els diuen que han de treure tot el que tenen allà, i no els donen cap alternativa, ni un cop de mà, ni una possibilitat temporal. De moment els han dit que ho han de treure tot JA. Això per a entitats que tinguin locals propis o de l'Ajuntament (com passa en TOTS els barris del Districte excepte Congrés-Indians) seria fàcil de resoldre, però no per a les nostres que no en tenen.
Pensem que no s'estan fent bé les coses. Cal donar solucions i no crear problemes a unes entitats que estan passant temps molt complicats. Demanem que el Districte de Sant Andreu doni un cop de mà, i si pot ser que s'enderroqui tot excepte la torre del Dr Ferran, ja que al barri no tenim gaire edificis amb història.
Sempre hi ha solucions si se'n busquen. Estem parlant de 100m2 de magatzem. Cal donar una sortida urgent a les associacions, i també programar una solució definitiva. Crec que l'obligació del Districte de Sant Andreu és començar ja a parlar amb l'escola si és possible dedicar aquest 100m2 a ús de les entitats o no, saber quin és el futur i planificar si cal un altre espai en un altre lloc del barri. No pot ser que tot es faci a la brava i sense parlar amb els afectats. ENS HO ESTAN FENT AMB EL CANÒDROM, I ARA AMB LES ENTITATS. Fins quan durarà aquesta manca de sensibilitat i de saber fer del govern de Trias? Espero que fins el maig del 2015.

2 comentaris:

Holgazán ha dit...

La veritat és que no ho he investigat gaire (per no dir res), però he sentit que aquesta torre, que formava part dels estables de la casa del doctor Ferran, éra l'habitatge d'algun empleat de les quadres, no sé si l'encarregat o un mosso... Per tant, i amb independència del problema de les entitats, és clar que aquest petit edifici s'ha de mantenir, atès que és la única cosa que resta en peu de la que fou casa de l'il·lustre doctor.

El problema que tenen ara les entitats és una derivació directa del gran problema del barri: no tenim equipaments. I això fa encara més sagnant el tema del Canòdrom.

Dit d'una altra manera: no es que un problema s'afegeixi a un altre sinó que el suposat segon problema és una materialització concreta i palpable del problema, del gran problema que tenim al Congrés-Indians.

Serà un any molt llarg, aquest que resta

Enric Fernández-Velilla ha dit...

Si, molt llarg. El problema és la trista sensació de que al nostre barri li han perdut el respecte. Suposo que allà on no hi ha un Can Vies apliquen el corró.
Com a veí de Congrés-Indians estic entre decebut i emprenyat.