PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dilluns, 30 de juny del 2008

El Plà d'ascensors al barri del Congrés

Els veïns del Congrés que vulguin posar ascensor a les seves escales ho tindran més fàcil a partir d'ara, gràcies a dues iniciatives que han partit en paral·lel del Districte de Sant Andreu i de l'Ajuntament de Barcelona.
La primera va ser del Districte, que es va decidir avançar al pla d'ascensors de la ciutat, redactant un estudi de la situació actual del barri i les solucions arquitectòniques i urbanístiques que calen per poder posar-hi ascensors als edificis. L'estudi ja està acabat, i es presentarà als veïns en el proper Consell de Barri del dia 22 de juliol. En ell es determinen quines escales poden posar-los i quines no, en quines cal fer-ho pel carrer i quines requereixen d'altres solucions. Es tracta d'un informe escala per escala, així que totes aquelles comunitats que decideixin tirar endavant amb els ascensors, s'haurien de dirigir al Districte per verificar quin tipus de solució els és la més adient.
La segona iniciativa, i no menys important, és el pla d'ascensors de la Ciutat. Aquest pla ha estat aprovat en Comissió de Govern i es posarà en marxa a partir del mes de setembre. Ara els ajuts per a la instal·lació d'ascensors podran arribar al 50% del valor de l'obra. Recomano a tots aquells que tinguin previst iniciar les obres, que s'esperin a sol·licitar els ajuts a que el pla estigui en marxa, perquè els que ho demanin abans perdran l'oportunitat de rebre l'increment d'ajudes.

Amb aquests dos plans, l'Ajuntament de Barcelona segueix demostrant que està al costat dels qui més ho necessiten, amb plans de gran calat social per evitar l'exclusió i augmentar l'autonomia d'aquelles persones que més ho necessiten: la gent gran i els discapacitats.