PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimecres, 11 de juny del 2008

Una manifestació amenaça la Taula de Treball del Canòdrom

Quan l'Ajuntament de Barcelona va comprar el Canòdrom Meridiana, l'Associació de Veïns de Congrés-Indians va crear una taula de treball amb la participació de la major part de les entitats del barri. L'objectiu era integrar totes les sensibilitats possibles per tal d'escometre les converses sobre els futurs equipaments amb una perspectiva de barri, defugint les reivindicacions individuals de les entitats o persones que la formaven. Cal afegir que a la compra del canòdrom es va afegir l'expropiació de les pistes de tennis de l'antic club de Tennis Sant Andreu, que estan al davant.
La Taula va presentar al Districte de Sant Andreu una llista de set equipaments que creien indispensables per a un barri on no hi ha altres terrenys on edificar-los. D'aquesta llista se'n van acceptar sis: Un poliesportiu de tres pistes (PAV-3), un aparcament soterrani, un casal de barri, casal de gent gran, residència de Gent Gran i Centre de dia, i a més es va afegir la segona escola bressol del barri.
El passat mes de maig, el gerent del Districte va presentar als veïns del barri una primera distribució d'espais on la major part dels equipaments quedaven situats a l'interior de les pistes de tennis, quedant com a nou espai obert una plaça enfront de l'actual grada del Canòdrom. El projecte va agradar la gran majoria dels veïns que el va conèixer llavors, i compta amb l'aprovació de la taula de treball com a punt de partida per desenvolupament del projecte.
Amb les coses així, una entitat que forma part de la taula de treball des dels seus inicis, i que està a favor del projecte especialment pel que respecta a la construcció del pavelló esportiu, l'AEFS Arrels, de cop s'ha desmarcat de la taula i ha convocat una manifestació per demanar que es facin unes pistes esportives al davant de la grada, i així tenir un alleujament de les seves necessitats d'espai per a fer esport.
Encara que la seva reivindicació és completament legítima, penso que ni han encertat el moment ni tampoc la forma: El Districte de Sant Andreu està fent un esforç molt gran al barri de Congrés-Indians, no hi ha hagut cap xoc entre la taula i el Districte, les demandes s'han vist satisfetes, i desmarcar-se de la taula de treball no demostra la voluntat de treballar conjuntament amb la resta d'entitats, sinó més bé la necessitat de resoldre el seu problema particular sense tenir en compte a la resta. I encara més, se'ls ha oferit un espai de qualitat al poliesportiu del Bon Pastor, oferta que han rebutjat.