PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimecres, 9 de setembre del 2009

Resum de la comissió de seguiment de les obres de Garcilaso i Matanzas

Ahir al migdia va tenir lloc al casal de barri una reunió de seguiment de les obres dels carrers Garcilaso i Matanzas. A ella hi estaven convocats els botiguers i veïns per parlar de la nova planificació dels treballs i de tots aquells dubtes o incerteses que poguessin tenir al respecte. Per part del Districte vam venir la cap d’obres Ester Santiago, el Conseller Tècnic Rafael Fernández i jo mateix com a conseller del barri. Us resumeixo el contingut i els principals temes tocats:

· Hi ha hagut un canvi d’empresa constructora pels continus incompliments i problemes de l’anterior. Ara se n’encarregarà dels dos carrers la mateixa empresa que estava fent la remodelació de Matanzas i de la que els botiguers i els veïns allà presents estan força satisfets.
· Les obres de Garcilaso estan ara al tram de la plaça dels Indians. De cara a la Festa Major, que comença el dia 19, es deixarà cimentada la vorera de la plaça fins el carrer Matanzas, i no es tocaran ni l’asfalt ni l’altra vorera. D’aquesta manera s’hi podrà instal·lar la fira com cada any. Els treballs en aquest tram es reprendran després de la Festa.
· Per no tenir aturada l’obra durant mig setembre, quan s’aturi el tram Matanzas- Jordi de Sant Jordi es començarà la remodelació del tram Acàcies-Francesc Tàrrega, deixant el tram Francesc Tàrrega-Matanzas pel final.
· Les obres de Garcilaso tenen un termini fins el 31 de desembre que amb gairebé tota seguretat s’haurà d’ampliar. Estem pendents de que l’empresa constructora ens passi un planning definitiu per poder comunicar-lo als veïns i botiguers afectats.
· La intenció és que durant la campanya de Nadal les obres no causin afectacions als comerços de Garcilaso.

Els botiguers i veïns assistents van fer les següents aportacions:


· Les obres s’haurien de fer de tal manera que no es compliqui el pas a les dues entrades del Metro alhora.
· Traslladar el magatzem de material que ara està a Garcilaso banda Besòs a un lloc que no perjudiqui la visibilitat ni l’accés dels comerços.
· Intentar que la reixa de ventilació del Metro de la banda Llobregat quedi a nivell del terra.
· Mirar de tapar les rases del tram entre Francesc Tàrrega i Matanzas, que es van obrir al principi de l’obra i que serà l’últim tram a reurbanitzar.
· Respecte del carrer Matanzas, van demanar que abans de posar la senyalització es parli amb els botiguers i veïns per consensuar les zones de càrrega i descàrrega.