PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimarts, 15 de setembre del 2009

Resum del Consell de Barri d'ahir

La participació va ser força nombrosa, 56 veïns, demostrant-se que el Consell de Barri s’està consolidant com una bona eina de comunicació entre l’Ajuntament i la gent.
El desenvolupament va ser en 4 punts que us passo a resumir:
1. Vam presentar el nou tècnic de Congrés-Indians, Joaquim Pisa, que serà el referent de l’administració municipal per als veïns i entitats.
2. El qui serà nou Cap de Zona de Neteja a partir del 2 de novembre, Alfons Bocchetto, ens va explicar en què consisteix la nova contrata de neteja de l’Ajuntament de Barcelona per als propers anys. Tan aviat com la tingui, us penjaré la presentació de PowerPoint perquè la pogueu consultar. En resum, la recollida d’escombraries serà més silenciosa, amb nous contenidors i camions, s’incrementaran els contenidors de selectiva per arribar com a mínim al 50% de reciclatge, i augmentaran els recursos i la freqüència de la neteja. A Congrés-Indians el dia de recollida de trastos vells seguirà sent els dijous de 20 a 22h, i els punts verds mòbils els mateixos que fins ara (plaça del Congrés i Mercat de Felip II).
Pel que fa a actuacions puntuals, punts negres de neteja, situació de contenidors, rutes de neteja i recollida, vam quedar que abans del novembre convocarem un consell extraordinari monotemàtic, per identificar els problemes i traslladar-los al nou servei de neteja tan aviat com entri en funcionament. Us informaré de la data quan la fixem.
3. La Regidora del Districte Gemma Mumbrú va fer una repassada a les actuacions al barri dels darrers mesos:
a. Nous contractistes a Garcilaso (Caler), Pistes Vèlia (Rubatec) i Pista del Canòdrom (Caler)
b. Obra de Manteniment Integral: a punt d’acabar Felip II, només mancarà posar el mobiliari. Al Pas de Sant Tarsici només estem esperant l’arribada de l’ascensor, que serà cap a finals d’any. Ara s’està actuant al carrer de l’Espiga.
c. També va informar de les activitats que s’han fet a l’estiu, del principi del curs escolar i va convidar a tots els veïns i veïnes a participar a les festes dels Indians i del Congrés.
4. Torn obert als veïns:17 veïns van explicar les seves propostes, queixes o demandes, totes elles referides a l’espai públic. En concret es va parlar dels plataners, dels bars de Garcilaso, les clavegueres de Matanzas, la il·luminació dels jardíns Massana, sorolls a Matanzas, actuacions contra l’incivisme, accessibilitat a l’autobús i dels aparcaments. Respecte d’aquest darrer punt, després de les peticions de diversos veïns vam quedar que farem una sessió monográfica per parlar de solucions com aparcaments, àrea Verda, etc.