PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dijous, 22 d’octubre del 2009

Cotxes abandonats als carrers

Dissabte passat va sortir publicada una carta a El Periódico de Catalunya en que un veí es queixava d'un cotxe abandonat al carrer de Can Ros, al davant de les pistes de tenis. Aquest cotxe ja havia estat detectat per la Guàrdia Urbana i es troba en la darrera fase del procés de retirada de la via pública.
El procés per retirar un cotxe del carrer és un procés llarg: en primer lloc la Guàrdia Urbana o una denúncia dels veïns l'inicien. En el segon pas, una vegada iniciat l'expedient es posa una enganxina donant un termini per moure el vehicle i avisant que, si no, serà retirat. En molts casos el propietari en veure l'enganxina el belluga de lloc i ha de tornar a començar l'expedient.
Si no es mou, es torna a avisar el propietari. Finalment, si aquest no dóna senyals de vida, es retira el vehicle.
El procés és llarg, però és necessari assegurar-se'n molt bé de que el cotxe està realment abandonat, ja que si no ho estigués s'estaria confiscant una propietat privada. Per això tot el tràmit des que es denuncia l'abandó fins que es retira el cotxe acostuma a durar mesos.
Per desgràcia, als carrers hi ha bastants cotxes abandonats. En un moment en que tenim el barri ple d'obres i l'aparcament escasseja, es fa més necessària que mai la col·laboració dels veïns per detectar-los i treure'ls del carrer. Durant les dues darreres setmanes n'hem detectat 7 al Congrés-Indians, però segur que n'hi ha més. Podeu avisar-nos a través d'un correu electrònic (enricfv@gmail.com) o trucant al telèfon del civisme (900 226 226) o avisant a l'Associació de Veïns del barri.