PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimecres, 14 d’octubre del 2009

Resum de la reunió de seguiment de les obres de Garcilaso i Matanzas

Ahir al migdia ens vam reunir una representació dels veïns i botiguers dels carrers de Garcilaso i Matanzas, els caps d'obra dels dos carrers (de l'empresa Caler) i responsables dels serveis tècnics del Districte per parlar del planning de les dues obres, parlar del seu desenvolupament i discutir sobre les qüestions dels veïns i comerciants.


GARCILASO
* El comitè d'obres ha donat permís a l'empresa constructora per tallar el trànsit a tot el carrer, respectant sempre l'accés dels veïns i negocis.
Setmana del 19 al 24 d'octubre enderroc de paviment i inici d'obres al tram Manigua-Acàcies.
Setmana del 26 al 31 d'octubre enderrocs entre Matanzas i Felip II.
Del 2 al 7 de novembre inici d'obres entre Francesc Tàrrega i Manigua.
A partir del 9 de novembre enderroc del tram Matanzas-Francesc Tàrrega.
* La finalització de les obres està prevista per principis del mes de març.
* Pel que fa als comerços, es treballarà en la zona central fins que passi la campanya de Nadal, deixant la part de les voreres més propera als edificis sense enderrocar de manera que el pas de vianants seguirà per la vorera actual. Després de les Festes es procedirà a l'enderroc i renovació d'aquesta part.
* Els guals tindran garantit l'accés excepte un o dos dies, en que es pavimenti la seva entrada. Seran avisats amb antelació.
* S'habilitarà el gir a l'esquerra a Felip II-Matanzas per donar accés als Indians per aquest carrer, que està previst pavimentar a finals d'octubre.
* Les casetes dels paletes i els materials es col·locaran en llocs que no perjudiquin els comerços.


A part d'aquests temes generals també es va parlar de problemes actuals que es resoldran amb la remodelació del carrer.


* Un tema que no es podrà canviar és l'obertura de ventilació del Metro al costat del carrer Matanzas, i que seguirà quedant elevada de terra.


MATANZAS


* Alguns veïns van expressar el seu dubte de que l'amplada del carrer sigui suficient per permetre un carril d'aparcament i alhora un de circulació, i van preguntar perquè s'havia reduït respecte del projecte inicial. L'explicació donada és la següent:
La secció del carrer s'ha hagut de fer una mica més estreta degut a que la vorera de banda muntanya ha de fer almenys 3m per poder plantar arbres segons normativa. Això obligava a estrènyer l'altra vorera si es volia mantenir l'amplada de l'asfalt. El comitè d'obres va decidir no reduir la vorera banda mar perquè ja era molt estreta. Al final, l'amplada de l'asfalt és més reduïda però es guanya amplada perquè el carrer és de plataforma única i els fitons que no deixaran aparcar sobre la vorera estaran retirats uns 30 cm. Podeu veure el projecte renovat en l'apartat ARXIUS d'aquest blog.
* Els fanals seran una mica més baixos que els del projecte per no molestar els veïns. En concret es passa de 7.5m a 6m d'alçada.
* En aquest moment s'estan definint les zones d'aparcament, contenidors, aparcaments de motos i zones de càrrega i descàrrega.


Al final de la reunió vam quedar per fer-ne una altra de seguiment a principis de desembre.


3 comentaris:

Anna ha dit...

Hola,

D'ençà que s'estan fent les obres al c/ garcilaso, no sé per què, han tret els containers del C/ Acàcies... és cert que estava quasi tocant al C/ garcilaso, tot i que encara quedava espai per un cotxe i tot, però ara l'han tret. Per què ? al principi pensàvem que anàven a posar dels nous, però passen els dies i les setmanes i seguim sense els contanidors... La gent, segueix deixant les escombraries al lloc on estava el container, però ara, a la borera !!! pel que ens trobem ara amb la borera plena de boses d'escombraries a totes hores. Agrairia que algú em dongués una resposta de per què s'han tret els contanidors i si els tornaran a posar en breu.
Moltes gràcies.
Anna

Enric Fernández-Velilla ha dit...

Hola Anna,
En principi el desplegament dels nous contenidors al Districte de Sant Andreu està acabat. L'explicació que em donen de perquè hi ha menys contenidors que abans és perquè són més grans i a més hi ha els d'orgànica.
Ara bé, comparteixo amb tu la preocupació perquè no se n'han posat a tots els llocs on n'hi havien, i això està causant incomoditats, incivisme i altres problemes. Estic elaborant un mapa de les localitzacions on n'hi havia i ara no n'hi ha, per passar-lo al servei de neteja i resoldre els problemes. Amb el canvi de sistema s'han produït desajustos que cal solucionar al més aviat possible.

Anna ha dit...

Hola Enric,

T'agraeixo l'explicació, ja que penso que hagués estat bé que s'hagués informat als veïns d'aquest canvi; i potser així la gent no hagués estat deixant les escombraries sobre la cera pensant que era una cosa pasatjera... No estaria de més fer alguna cosa informativa als veins més propers dels contanidors trets.
Espero que serveixi tota la feina que estàs fent per tal que ens tornin a colocar tots els contanidors que han tret...
Gràcies per les gestions.
Anna