PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimarts, 20 de juliol del 2010

Resum de la comissió de seguiment del Canòdrom del 14 de juliol

A continuació us faig una breu síntesi de la reunió, que no vol ser un acta sinó només un recull dels punts tractats i les opinions expressades:
Per part de l'Ajuntament, la taula estava formada per la Regidora Gemma Mumbrú, el gerent Miquel Àngel Valdueza i el conseller del barri Enric Fdez-Velilla. Per part del teixit associatiu hi van faltar vàries entitats, però hi estaven presents les Associacions de Veïns de Congrés-Indians i La Sagrera, la Coordinadora d'Entitats, l'AEFS Arrels, les Plataformes Can Ros Verd i pistes Vèlia, AFAP i OSAS. També hi van assistir els representants dels grups municipals d'Esquerra Republicana i el Partit Popular.
La Betlem Ayúcar, presidenta de l'Associació de Veïns, es va queixar de que no hagués vingut el gerent del Consorci d'Educació Manel Blasco, i va dir que les entitats no acceptarien que l'escola Congrés-Indians tingui com a emplaçament definitiu els terrenys del canòdrom. La resta d'entitats es van manifestar d'acord en aquesta postura, amb el comentari d'en Francesc Beired (Coordinadora) de que si el poliesportiu pot anar a La Sagrera llavors s'ha d'aprofitar l'espai que quedi per encabir el que calgui.
En Jordi Flores (Plataforma Vèlia) va demanar que es tornés a començar el procés participatiu des del principi donades les anades i vingudes, però les altres entitats no hi van estar d'acord.
L'Epifanio de Can Ros Verd va reiterar que ells no volen ni l'escola ni res a les pistes de tennis, i que La Sagrera no estava contenta amb el seu pla d'equipaments, cosa que va ser desmentida per l'Enric Barris (Av La Sagrera), qui va dir que havien complert els seus objectius en un 85%, que cap el 2015 serà del 95%. També el sr Barris va expressar la seva por de que el nou equip directiu de l'escola Rosa dels Vents hagi vingut a liquidar l'escola.
En Ricard de l'AEFS Arrels va demanar que les propostes a la comissió de seguiment es facin arribar a les entitats amb antel·lació per poder-les estudiar.
La Regidora Gemma Mumbrú va proposar una reunió extraordinària de la comissió de seguiment pel 6 de setembre, en la qual s'ha de donar resposta definitiva a la necessitat d'una nova escola al barri i també per tenir ja un pre-projecte amb els emplaçaments dels equipaments.
El gerent Sr Valdueza va explicar també que s'ha arribat a un acord amb el Club de Tennis Meridiana perquè comparteixin les seves instal·lacions amb l'AEFS Arrels i el club de petanca Can Ros. Aquesta acord es tancarà definitivament el 21 de juliol. Finalment va dir que el Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CONCA) ja gestiona l'edifici del Canòdrom i que estan en vies de trespassar diners per a la segona fase de l'acondicionament intern del centre d'art (encara quedaria una tercera fase pendent)