PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dijous, 29 de juliol del 2010

Resum del Consell de Seguretat del Districte

El propassat dimarts 27 de juliol es va desenvolupar el Consell de Seguretat i Prevenció del Districte de Sant Andreu, que com saveu és l'òrgan de participació en el qual es tracten els temes de seguretat dels 7 barris entre els quals es troba Congrés-Indians. Us en faig un breu resum:
El Consell va tenir quatre parts: exposició de la tasca de prevenció del Districte de Sant Andreu, presentació dels indicadors de la Guàrdia Urbana, dades dels Mossos d'Esquadra i precs i preguntes.
1- Tasques de prevenció del Districte: La consellera Noelia Torres (PSC) va explicar que des del darrer consell s'han dut a terme 25 mesures alternatives (en les quals l'infractor en lloc de pagar una multa rescabala el dany fet via treballs a la comunitat). El nou servei de mediació ha actuat en 28 ocasions. També va informar de que s'han fet reunions periòdiques de seguretat a tots els barris (la darrera a Congrés-Indians el 19 de maig), en les que hi participen les entitats veïnals i de botiguers.
El Districte també ha posat en marxa plans ocupacionals de Barcelona Activa i el Servei d'Ocupació de Catalunya, dels que alguns fan tasques de civisme i prevenció. En concret hi ha 7 agents cívics, dels quals 4 estan treballant a Congrés-Indians i Navas.
2- Guàrdia Urbana: Destacar la disminució d'accidents de circulació amb ferits al Districte ( entre gener i juliol, de 336 el 2006 a 250 el 2010). Els controls d'alcoholèmia són a qualsevol hora i lloc, i produeixen una gran majoria de negatius. En canvi, la GU de Sant Andreu participa en una prova pilot de drogotest, que fins ara ha donat positiva en el 100% dels casos (10, dels quals 4 esperen contraanàlisi).
En tasques de seguretat, a tot el Districte han fet 518 intervencions, amb 103 detinguts i 177 imputats. Un delicte nou que ha obligat a actuar ha estat el robatori de tapes de serveis al carrer. Al final es va trobar quina ferralleria les comprava i s'hi ha actuat.
3 Mossos d'Esquadra: Comparant dades del 2008-2009 amb les del 2009-2010, les infraccions penals han augmentat un 3.6% a Sant Andreu. Les faltes han augmentat el 7% i els furts (concentrats sobretot a La Maquinista, l'Hipercor i el Metro) un 5%. Les dades de gener a juliol, en canvi, mostren una disminució del 0.6% dels delictes. L'intendent Porcuna va insistir en la idea de que el Districte de Sant Andreu és dels més segurs de la ciutat, i especialment en el cas de Congrés-Indians aquesta seguretat és encara més accentuada.
En totatl han detingut al Districte 1167 persones, de les quals la meitat han estat de nacionalitat espanyola. Curiosament, els qui delinqueixen a Sant Andreu no són residents al Districte, sinó que es tracta de delinqüència itinerant.
A les preguntes que va fer aquest conseller sobre si s'ha detectat algun tipus de delinqüència al Congrés-Indians que calgui destacar, l'intendent va assegurar que els robatoris de "cogoteros" (els que segueixen avis que han anat al banc) i els assalts a domicilis són absolutament esporàdics al barri i no s'ha detectat cap increment.