PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimecres, 3 de novembre del 2010

Les urgències de Cotxeres Borbó funcionaran al desembre

Ahir dimarts vam celebrar el Consell de Salut del Districte de Sant Andreu. A continuació us faig un resum dels temes que es van tocar i que afecten al nostre barri:
- La població amb targeta sanitària al Districte de Sant Andreu s'ha reduït una mica els dos últims anys, després del "boom" dels anys 2007-2008
- Fins aquest any, l'Àrea Bàsica de Salut 9C, que correspon a Congrés-Indians i una part del barri de Navas, era la que concentrava més població de les 6 ABS del Districte de Sant Andreu, amb més de 35000 habitants. Amb la incorporació del CAP de Cotxeres Borbó, s'hi desplaçaran uns 3000 veïns, de manera que l'ABS 9C quedarà en un punt intermig de població en el Districte.
- La ràtio d'habitants per metge de capçalera a l'Àrea de Congrés-Indians ha passat de 1150 el 2006 a 950 el 2010, molt per sota dels 1200 que eren l'objectiu de la Conselleria per aquest mandat.
- Les campanyes de detecció precoç de la malaltia mental han donat com a resultat un increment de gairebé el 50% de joves atesos al Centre de Salut Mental Infantil i juvenil en els darrers 3 anys.
- El centre d'urgències d'atenció primària (CUAP) de Cotxeres Borbó es posarà en marxa durant el mes de desembre.
La Dra Lucía Artazcoz, de l'Agència de Salut Pública de Barcelona va explicar els àmbits en que treballa l'Agència, i que comprenen des de campanyes d'hàbits saludables, passant per zoonosi i control de plagues, control d'aigües potables, control d'establiments alimentaris, etc.
Finalment vam parlar del conflicte de la Clínica Coroleu. Es tracta d'un centre socio-sanitari privat del centre de Sant Andreu, molt estimat pels veïns però que ha comès irregularitats molt greus en la gestió i el Servei Català de la Salut li retira el concert. Esperem que tot es resolgui de la millor manera possible pels usuaris i els treballadors.