PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimecres, 25 d’abril del 2012

Resum del Consell Ciutadà d'aquesta tarda

Avui hem assistit al Consell Ciutadà de Districte que havia convocat l'equip de govern per explicar el Pla d'Actuació del Districte (PAM) 2011-2015. La veritat és que tinc poca cosa de què informar, perquè la presentació no ha estat gens concreta i només introduia de forma molt ambígua unes suposades mesures a aplicar durant aquesta legislatura. M'explico:
El Regidor del Districte, Raimon Blasi, ha explicat per mitjà d'una sèrie de diapositives (sense donar cap document escrit) les línies estratègiques sobre les que es basarà el PAM, però no ha donat cap dada concreta d'actuacions als barris. El Consell ciutadà és l'òrgan reglat de participació a on es recullen les apotacions dels ciutadans i entitats, però qui hagi vingut haurà vist que no hi havia sobre què opinar.
Aquest conseller li ha preguntat al Regidor si la intencio del consell era donar unes darreres indicacions per aquells qui decideixin fer aportacions abans de que s'acabi el període de consulta (3 de maig) o bé ho plantejava com a un simple tràmit que havia de passar complint amb l'espedient. No ha respost.
En fi, com que no ha parlat d'actuacions als barris ni tampoc d'inversions (literalment ha dit que s'urbanitzarien carrers, però no quins), li hem hagut de preguntar sobre què passarà amb els equipaments de l'illa del Canòdrom. Cap resposta. Només diuen ara que en l'edifici de la grada hi posaran un viver d'empreses de creació cultural, però de tots els altres equipaments ni paraula. La sensació és de que no tenen previst fer res de res en aquell entorn. Ja veurem al final què inclouen de Congrés-Indians en el pla d'inversions municipal.
En resum, aviat es complirà un any del canvi de govern a Barcelona, un any en el que no s'ha concretat res i si s'ha parlat de moltes bones intencions. Un any en el que el propi Alcalde ha dit vàries vegades que la ciutat que havien heretat estava sanejada econòmicament, però també un any en el que no han estat capaços de demostrar que presentin res de nou als plans que s'estaven desenvolupant al nostre barri. Esperem que els propers tres anys prenguin la iniciativa, perquè si no haurà estat una legislatura de paràlisi i quatre anys perduts per a Congrés-Indians.