PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimarts, 19 de juny del 2012

El barri surt al carrer pel Canòdrom

Com ja sabeu, dissabte vam tenir la jornada lúdico-reivindicativa organitzada per l'Associació de Veïns de Congrés-Indians, en la que van participar diverses entitats del nostre barri.
El dia es presentava difícil, perquè feia un sol que convidava més a sortir cap a la platja que a lluitar pels equipaments del barri, però el compromís de força gent es va traduir en una assistència d'unes 200 persones que al llarg de tot el matí van anar passant pels diferents actes i deixant la seva signatura en el manifest que l'Associació presentarà al Districte de Sant Andreu.
Probablement va ser la sortida reivindicativa més nombrosa dels darrers anys al barri, però una vegada més es va demostrar que tenim una gent una mica mandrosa a l'hora de sortir al carrer per defensar allò que Congrés-Indians necessita. Si el Districte de Sant Andreu segueix ignorant les necessitats del barri, els veïns i veïnes tard o d'hora haurem de reclamar allò que cal, perquè si no ho fem ens ignoraran com ha succeït aquest darrer any.
Bé, per als que no esteu al tanto, us recordo que en aquest moment el Canòdrom està pendent d'una aprovació de Modificació del Pla General Metropolità que permeti reordenar els espais i destinar part del sòl a equipaments i la resta a zona verda, i els terrenys de l'aparcament del davant, a Concepción Arenal, estan pendents també de l'aprovació d'un Pla Especial que permeti construir un equipament privat i un poliesportiu municipal. Fins la data no tenim cap informació sobre l'estat de la tramitació, i sembla que tot està aturat. 

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola, no he seguit amb detall les demandes del barri, però penso que si tot està aturat alguna cosa hi deu tenir a veure la famosa crisi.
No s'ha plantejat la possibilitat d'encabir un camp de fútbol davant el canòdrom aprofitant la grada i part de l'edifici? Tenint en compte que l'edifici no és apte per a museu, (al meu parer), crec que al barri li vidria molt bé l'activitat comercial que es generaria al seu voltant, després de la pèrdua de l'històric camp del Congrés, a l'actual plaça dels jardins Massana. Estic convençut que hi ha molta gent que s´hi apuntaria a jugar, de fet, s'ha refundat el C.E. Congrès amb vàries categories.

Enric Fernández-Velilla ha dit...

La taula de treball de les entitats del barri ha estat treballant amb l'Ajuntament durant els darrers 6 anys per pensar i concretar quins equipaments li calen a Congrés-Indians.
En concret va considerar que calia un equipament esportiu per donar cabuda a les escoles i altres entitats que no tenen lloc on desenvolupar la seva activitat d'esports. Aquest equipament esportiu va al solar on ara hi ha un garatge, i que dóna a la Meridiana. Els altres equipaments demanats són de caire social o cívic (casal de barri, casal de gent gran, escola bressol, residència amb centre de dia), i a més una gran zona verda, ja que el barri només té la Plaça del Congrés de certes dimensions.
A més, l'edifici de la grada és de l'Institut de Cultura de Barcelona, i allà s'hi ha d'encabir un equipament cultural.
Com podeu veure, la instal·lació d'un camp de futbol no permetria la construcció dels equipaments que la taula de treball va considerar necessaris, i ens faria perdre la gran plaça que s'ha alliberat al Canòdrom.
De tota manera, pot ser que el nou govern municipal vulgui estalviar-se els diners dels equipaments i sigui sensible a la demanda d'un camp de futbol. No és descartable perquè de moment han demostrat un interès nul pels problemes d'equipaments de Congrés-Indians.