PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimecres, 29 de febrer del 2012

Resum del Consell de Barri del 27 de febrer

Dilluns passat vam tenir el segon consell de barri d'aquesta legislatura. Us faig un resum dels temes que s'hi van parlar:
1- Com a la resta dels barris, el Conseller Tècnic del Districte va explicar als veïns que per fer arribar les seves peticions a l'Ajuntament tenen diverses vies, de manera que no cal que vagin al consell de barri a expressar-les. També va explicar que en el nou format les preguntes s'han de presentar per escrit, de manera que l'espontaneïtat dels ciutadans queda apartada dels nous consells de barri.
2- Van explicar que al Canòdrom no hi anirà el Centre d'Art sinó un equipament destinat als emprenedors que comencin projectes de caire cultural. Serà una mena de servei d'assessorament a aquells qui vulguin portar endavant empreses d'aquest sector. La planta carrer de l'edifici es destinarà a espais per a entitats del barri. No van explicar ni quines condicions haurien de complir ni quina via de sol·licitud obririen ni tampoc quins criteris d'adjudicació es tindrien en compte. L'Associació de Veïns va demanar que les adjudicacions fossin acceptades amb la participació de la Taula d'Entitats del Canòdrom.
3- El Regidor Raimon Blasi va comentar que estan parlant amb el Consorci d'Educació sobre el trasllat de l'Escola Congrés-Indians a l'edifici de l'escola Rosa dels Vents, a La Sagrera, però que no podia donar més informació perquè estaven començant a parlar-ne.
4- A la pregunta de si a la plaça del Canòdrom s'hi faria l'aparcament previst, el Regidor no va respondre. Es va referir a que s'hauria de fer algun arranjament a la superfície. Això si, de baix cost.
5- També van explicar com es farà la participació ciutadana per a l'elaboració del Pla d'Actuació Municipal per al mandat actual. No hi haurà cap diferència amb el procés de fa quatre anys, que tant va criticar el seu grup municipal quan estava a l'oposició.
6- Diversos veïns van expressar la seva preocupació per la possible no continuïtat del Pla d'Ascensors, tenint en compte que hi ha diverses escales que encara estan en obres o bé que no les han començat. No els van donar resposta, així que el Grup Municipal del PSC començarà diverses iniciatives polítiques perquè el govern municipal actual assumeixi compromisos en un tema que és vertaderament important per a molts veïns.
7- També va sortir el tema del local de l'Associació de Veïns. Com sabeu l'entitat l'ha cedit a l'Ajuntament, però sembla que el govern del Districte no ha assumit cap despesa per condicionar-lo i de moment no vol que s'hi facin actes de les escoles, de manera que el barri ha perdut una sala gran i útil per a les entitats. Ja veurem com evolucionarà el cas.
En resum, van sortir diversos problemes del barri (Equipaments del Canòdrom, ascensors, escola Congrés-Indians, Associació de Veïns), però no hi va haver cap compromís del Regidor per resoldre'ls.
Podeu trobar més informació al bloc d'en Xavier Cuchí http://www.elincordio.com/2012/02/28/consell-de-barri/