PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimecres, 14 de març del 2012

Un consell plenari sense impuls del govern

Ahir a la tarda vam tenir Consell Plenari del Districte de Sant Andreu. L'acord més positiu de tots va ser concedir les Medalles d'Honor de la Ciutat a les Associacions de Veïns de La Sagrera i de Sant Andreu de Palomar, que enguany compleixen 40 anys.
El Consell va començar amb la negativa de CiU de signar una declaració institucional contra la reforma laboral, tot i que fins el mateix dia del plenari a les 15h havien dit que la signarien.
La resta del plenari va ser una demostració palpable de que l'actual govern del Districte no té, almenys de moment, cap idea sobre quines iniciatives impulsar als nostres barris. A la part Dispositiva del plenari no presentaven cap mesura ni cap iniciativa municipal per discutir o sotmetre a l'aprovació de tots els grups municipals. La sensació és de que la segona meitat del 2011 i la primera del 2012 sumen tot un any gairebé perdut per al nostre Districte.
La part realment interessant va ser la d'Impuls i Control, on els grups de l'oposició presenten les seves proposicions, preguntes i precs. Les proposicions presentades (que es voten) van ser referents al pla de privatització de la gestió de les escoles bressol municipals i a l'augment de ratios d'infants. En aquest punt van intervenir representants de diverses escoles bressol per expressar la seva disconformitat amb aquest pla. També es van votar proposicions sobre les Cases Barates del Bon Pastor i sobre els pisos de protecció oficial de les Casernes de Sant Andreu.
Pel que fa a l'apartat de Precs, el govern del Districte va denegar tots els precs de l'oposició (excepte un d'UpB sobre una placa commemorativa a la Fabra i Coats). Alguns d'ells arribant a la contradicció de denegar-los raonant que els anaven a complir en el PAD.
Total, un plenari per oblidar respecte a les mesures del govern. No n'hi va haver cap. I que deixa un regust una mica trist en veure que el govern municipal té el nostre districte paralitzat i que les úniques iniciatives que es proposen les proposa l'oposició, i el govern les rebutja per sistema. També cal destacar que es van produir diverses intervencions (demanades segons el reglament) de ciutadans per parlar dels seus temes (escoles bressol, institut de la Fabra i Coats i Cases Barates del Bon Pastor), cosa que no va agradar gens al regidor Raimon Blasi, que els ho va retreure a alguns en sortir del plenari. En fi, no encerten ni en les maneres ni en el fons.