PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimarts, 5 de febrer del 2013

NON, RIEN DE RIEN

Aquesta nit he decidit titular el resum de la Comissió de Seguiment del Consell de Barri de Congrés-Indians com la coneguda cançó d'Edith Piaf "Non, rien de rien" (no, res de res). Em dol profundament haver-ho d'expressar d'aquesta manera, però sento tristesa pel poc impuls que li està donant el govern municipal de CiU als temes del nostre barri. I la mostra l'hem tingut aquesta tarda en la comissió que havia de fer la proposta d'ordre del dia pel proper consell de barri. A continuació us en faig un resum, que espero sigui fidel al que hem vist els representants de les entitats i grups polítics allà presents:
El conseller tècnic i el del barri ens proposaven fixar ells només dos punts: la benvinguda del regidor i la part d'audiència pública amb les demandes i respostes als veïns. Cap explicació de les actuacions de l'Ajuntament al barri. No en tinc cap dubte de que deuen de fer alguna cosa, però o bé no ho saben explicar, o bé els veïns no som capaços de veure-ho. A partir d'aquí, han demanat als allà presents que proposéssim punts de discussió.
El primer que s'ha posat sobre la taula (i que figurarà en la proposta) ha estat, per part del Vicenç Sarmiento i en Francesc Beyred de la Coordinadora i la Penya Blaugrana respectivament, ha estat el tema de la gestió futura del local de l'Associació de Veïns. Aquest local, ara cedit a l'Ajuntament, ha de ser co-gestionat per l'entitat i ara es troba en la primera fase d'obres de condicionament.
Les conselleres d'ICV, Blanca Port, i PP, Carmen Santana, s'han interessat per l'ús de la grada del Canòdrom. Per la resposta que les han donat, tornen a estar plantejant (quantes vegades van, ja?) els usos finals de cara a pensar el projecte de la tercera fase de les obres. O sigui, rien de rien...
En el meu cas, com a conseller del PSC he demanat informació sobre quin any es traslladarà l'Escola Congrés-Indians a l'edifici de la Rosa dels Vents, per fer així també una previsió d'arranjament i recuperació de la plaça on està situada. No ho sabien, però ens donaran resposta en el consell.
També he demanat que s'inclogués en l'ordre del dia la informació sobre les obres que farà el Districte al nostre barri l'any 2013, ja que en el projecte d'inversions del govern municipal no se n'especifica cap, i com que no es mou res els veïns estan acceptant l'abandonament amb resignació. La resposta ha estat, si més no, curiosa: no ho poden saber. En tot cas, en el consell presentaran quines seran les obres prioritàries quan s'aprovi el pla d'inversions, però sense plans ni calendari. Altra vegada el rien de rien...
Finalment, com que els consells de barri són cada 6 mesos, he demanat que es presenti un seguiment de les demandes i reclamacions dels veïns: nombre, temes, demores en la resposta, per tal de tenir tots plegats un coneixement més profund de l'estat del barri... En prenen nota...
El vice-president del consell de barri, Francesc Beyred, ha demanat que s'inclogués en el consell de barri el tema de l'Àrea Verda d'aparcament. Li han contestat que no està previst implantar-la en cap barri en aquesta legislatura, i per tant... rien de rien. Llavors s'ha tornat a reclamar l'aparcament del canòdrom, i la resposta ha estat que no està descartat, però caldrà proposar-ho en el nou pla d'aparcaments de la Ciutat quan s'elabori. Per tant un altre rien de rien.
I per acabar he tornat a demanar el que vaig presentar per escrit fa uns dies i que vaig escriure en aquest bloc: l'ordenació de Cardenal Tedeschini entre Concepción Arenal i Pardo. M'han contestat que estan estudiant una reordenació viària... veurem.

6 comentaris:

Holgazán ha dit...

Jo hi assistiré, però per pura autodisciplina cívica, no per cap més altra cosa. Això és completament depriment.

En fi...

Anònim ha dit...

A mi aquesta cançó ja em sona de l'anterior legislatura i concret de les respostes de la sra Mumbru.

En fi, veig que el congrès Indians segueix sent de segona en el conjunt de barris del districte de st Andreu i que sino hi ha un interés polític no hi ha RIEN RIEN.

Mònica

Enric Fernández-Velilla ha dit...

Si bé és cert que alguns petits temes va costar de tirar-los endavant, a aquestes alçades de legislatura estàvem fent el carrer Matanzas, la plaça dels Indians, el carrer Garcilaso, les Pistes Vèlia, les placetes de l'Espiga, Cep i Associació de Veïns,i la grada i la plaça del Canòdrom. També començava l'escola Congrés-Indians i es treballava en la (fallida) reforma dels parterres de Felip II. Estava en marxa també un ambiciós pla d'ascensors. M'imagino que són bastantes més coses que las d'ara.

Holgazán ha dit...

És veritat, però també ho és que bona part d'aquestes obres es va fer amb "fons Zapatero", que va ser una mala política d'inversió amb base totalment conjuntural. I sí, es va salvar el canòdrom per a la ciutat, però si ara no hi ha projecte polític-cívic-urbà per a l'equipament, també és cert que aleshores tampoc en va haver.

Alguns han estat menys pitjor que d'altres, sí, però és ben cert el que diu la Mònica i el Congrés-Indians, clarament, ha estat un plat de segona taula per a ambdues administracions.

Ara bé: això també és culpa nostra, tot s'ha de dir. Tenim un veïnat que habita en el marasme més absolut i que és totalment incapaç de moure el cul, no produeix dinàmiques que afavoreixin lideratges que són el veritable motor d'un col·lectiu. La -diguem-ne- 'dirigència' de les entitats del barri està formada per gestors, millors o pitjors, segons els casos, però mancats d'iniciativa política. Pretenen que el veïnat recolzi la seva acció quan és ben bé a l'inrevés, han de ser ells els qui, mitjançant projectes ambiciosos i audaços "arrenquin cebes". Perquè, els uns pels altres, així estem.

Holgazán ha dit...

Volia dir-ho i se m'ha passat.

Un exemple de lideratge? Mireu l'Ada Colau. Veient-la ahir, em queia la baba. Aquesta dona ha aconseguit un 'feed back' tan acollonant entre la seva iniciativa i la de la gent a la què guia, que jo crec que fins i tot s'atropellen els uns els altres. Ai, si aquí ens caiés una dona així..!!! ("mejorando lo presente", com se sol dir)

Enric Fernández-Velilla ha dit...

En el tema de l'interès de l'anterior legislatura pel barri, estic en desacord amb tu, Xavier. Si que és veritat que vàries de les obres es van fer amb el pla ZP, però es van fer al barri perquè hi va haver interès i projectes. Es va fer una aposta pels nostres carrers que feia molts anys que no es veia. En concret, apart de les obres als carrers va ser llavors quan es va posar en marxa el casal de barri, l'escola bressol, es va fer el traspàs del local de l'Avv i es van expropiar les pistes de tennis. També es va arribar a l'acord sobre els equipaments del Canòdrom i es va buscar l'acord per fer el poliesportiu a Concepción Arenal. Si comptes els projectes desenvolupats i els que vam posar en marxa, veuràs que és bastant injust dir que la legislatura passada el barri va ser plat de segona taula.
Respecte del que dius de l'Ada Colau, estic absolutament d'acord.