PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimarts, 5 de març del 2013

NOTÍCIES DEL CONSELL DE BARRI

Com sabeu, el passat 25 de febrer vam tenir consell de barri a Congrés-Indians. Us en faig cinc cèntims:
La primera conclusió que en vam poder treure és que és l'únic consell de barri del Districte on la gent ha deixat de portar les seves reclamacions. L'exigència d'omplir un paper abans d'intervenir sembla ser una barrera per als veïns que només venien a parlar dels petits problemes de la seva vida diària. Encara que això allibera temps per dedicar-lo a discutir temes més transcendentals, penso que allunya la gent dels seus representants polítics, i també evita que uns veïns coneguin els problemes que presenten els altres. En la meva opinió és un allunyament entre la política i la gent. L'audiència pública és necessària, i cal crear espais per poder debatre temes amb més profunditat. Si les dues coses són incompatibles, potser cal crear-hi espais diferenciats. 
Dit això, només va fer una pregunta en Jordi Flores, de la Plataforma de Pistes Vèlia. Es va interessar pel Pla d'Ascensors, que tant d'èxit va tenir al Congrés. El regidor Blasi li va respondre que l'Ajuntament té la voluntat (no va dir pressupost) de continuar-lo, però estan a l'espera de què diu la Generalitat sobre la seva part. O sigui, espera que t'esperaràs i cap solució a les escales interessades.
També es va parlar de la necessitat d'arreglar Cardenal Tedeschini i Puerto Príncipe, que són els carrers més deteriorats en aquest moment. La resposta va ser que està en el pla d'actuació Municipal però sense data. El Regidor desconeixia si en el pla d'inversions del 2013 (no) o el 2014. Ja veurem.
Es va demanar l'aparcament del Canòdrom, un estudi sobre l'Àrea Verda (o sigui, un estudi sobre l'estat de les places d'aparcament al carrer en el barri), la utilització de la planta baixa de l'edifici del Canòdrom per les entitats, i diverses qüestions de mobilitat (com posar un semàfor per passar Felip II a l'alçada del Pas de Sant Tarsici, seguint el model del carrer Escòcia o l'Ajuntament ha instal·lat 4 semàfors seguits). Les respostes totes similars: l'aparcament del canòdrom ja veurem quan es faci un pla de ciutat, l'edifici de la grada ni parlar-ne per a les entitats. Respecte de l'Àrea Verda cal que l'Associació de Veïns demani l'estudi (es veu que l'Ajuntament no fa estudis si no li demanen) La plaça del Canòdrom ja veurem també.
Vam parlar també del local de l'Associació de Veïns (Felip II, 222). Cap novetat, després de gairebé 2 anys de la cessió del local a l'Ajuntament encara no s'han assegut a parlar amb l'entitat sobre la gestió, i per tant no van poder dir res de nou al consell. Si que van utilitzar el nom "Espai 222" per referir-se al local. A mi personalment em sap greu el menyspreu pel nom que ha tingut sempre: Associació de Veïns. El nostre barri no té gaire història, però allò per als que vivim des que vam néixer, sempre ha estat el "local de l'Associació de Veïns". Em fa molta pena veure que ara volen oblidar aquest nom. Ni s'ho mereix l'entitat, que va cedir el local a la Ciutat, ni tampoc s'ho mereix el moviment veïnal que ha ajudat a transformar aquesta ciutat. Espero que rectifiquin, Congrés-Indians també necessita mantenir els noms que han tingut els espais en la seva curta història. 
Finalment, el Regidor va intentar explicar quins projectes desenvoluparà el Districte al nostre barri en el que queda de legislatura (2 anys). Fins ara no n'han desenvolupat cap, i estan a mig mandat. Docs bé, ens va llegir una sèrie d'inconcrecions que figuren al Pla d'Actuació Municipal, però cap projecte concret. Algun veí s'hi va queixar. Sembla que apart del que us he dit de Puerto Príncipe i Cardenal Tedeschini, tenen la voluntat d'arreglar la plaça del Doctor Modrego i la del Canòdrom. D'equipaments res de res més que el local de l'Associació de Veïns. Per a la història sembla que quedaran el poliesportiu, el casal de gent gran, el centre cívic, etc. Ja veurem el 2015 si han fet alguna cosa. De moment, ambigüitats i inconcrecions. No és que no sàpiguen quan tindran els diners disponibles, és que no tenen ni els projectes.

1 comentari:

Holgazán ha dit...

El tema d'«Espai 222», a més d'altament cutre, és ben trist. Però aquesta és una de les més inofensives conseqüències de la cessió. En veurem de molt pitjors. I no m'agrada allò de «jo ja ho vaig dir» entre d'altres coses perquè no és totalment exacte dit així, però sí és veritat que jo vaig expressar temors en aquest sentit -i en d'altres pitjors- quan es va plantejar la cessió. Ara, l'AV resta en calces davant la voluntat municipal i no s'hi pot fer gran cosa, sobretot perquè veig complicat que el veïnat es mobilitzi. No, al Congrés-Indians no.

Pel que fa a la resta del comentari, plenament d'acord. Tan es així que, l'endemà jo vaig expressar impressions molt similars: http://elincordio.com/2013/02/26/cultura-politica-y-democratica/