PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dijous, 20 de febrer del 2014

DIJOUS 27, CONSELL DE BARRI

Sis mesos després del darrer, per fi arriba el consell de barri. Espero que algú se'n recordi dels temes que vam parlar el mes d'octubre. Si no és així, podeu llegir la crònica que vaig escriure en aquest mateix bloc
Després d'una comissió de seguiment (28 de gener) en la que els veïns, entitats i aquest conseller vam proposar diversos temes com per exemple els canvis de sentit dels carrers del Guinardó que donen accés al nostre barri, problemes de mobilitat i vialitat, enllumenat dels carrers, trasllat de l'escola Congrés-Indians etc, en l'ordre del dia s'ha incorporat només una de les demandes: parlar de seguretat. Així, els temes que tractarem en aquesta sessió seran els següents:
- Millores al barri (15min): Estem expectants per saber quines millores s'han fet, més enllà del carril bici i del local de l'Associació de Veïns i quines es faran, sense comptar l'edifici del Canòdrom que porten 3 anys anunciant).
- Seguretat (15 min)
- Actes del 60è aniversari del barri (15 min)
- Torn obert de paraules (10 min).
Bé, us he posat els temps estimats que figuren en l'ordre del dia que ens ha enviat el govern municipal. Evidentment ens diran que no es tracta de tallar el debat sinó de regular-lo, que això millora la participació, que només són temps orientatius, etc, etc. Però la realitat és que són traves a l'expressió de la gent. Suposem que sigui només orientatiu. No limitaran els temps quan el debat se'ls escapi de les mans o vagi contra ells, amb l'excusa de que ja ho havien avisat? No ho tinc massa clar. 
Als consells de barri cada vegada venen menys persones perquè senten la manca de receptivitat i proximitat. La ciutadania de Congrés-Indians percep que el Districte de Sant Andreu els té abandonats i no té plans per al barri. I per acabar-ho d'adobar, limitar a 10 minuts el debat obert ratlla més el terreny de la burla que no el del facilitar que la gent faci demandes i comentaris al consell de barri. La benvinguda del regidor disposarà de 5 minuts, i el torn obert de 10. Simplement esperpèntic.
Primer els van buidar de contingut, ara redueixen els temps de debat. Si les millores al barri les ha d'explicar el regidor i les hem de debatre el 15 minuts, o bé no hi ha millores, o bé no volen la nostra opinió. Tant una cosa com l'altra són bones indicadores del que és la participació per aquest Ajuntament. El panorama és inquietant.