PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

diumenge, 16 de març del 2014

RESUM DEL CONSELL DE BARRI DEL 27 DE FEBRER

Hem trigat uns dies, però aquí teniu un breu resum del consell.
Vam començar parlant dels actes del 60è aniversari de les Vivendes del Congrés. Ens van explicar que es faran 3 conferències/xerrades al casal de barri, la primera de les quals serà a càrrec d'en Francesc Torrabadella. Els actes acabaran amb una mostra d'entitats al carrer, que es farà segurament la primera setmana de juny degut a la convocatòria de les eleccions europees a final de maig. De manera paral·lela, es procedirà a la dignificació de la primera pedra del barri.
També ens van explicar les obres que estan previstes al barri durant aquest any, que seran arranjaments a les pistes de petanca de Can Ros i d'Indians. Pel que fa al local de l'Associació de Veïns, aviat soortirà el concurs per a la redacció del projecte. Respecte del Canòdrom, les obres de l'edifici començaran cap a l'estiu i s'acabaran la primavera del 2015, just abans de les eleccions municipals, tot i que no hi ha data per a la posada en marxa i no ens van donar resposta a la pregunta de si la gestió serà pública o privada. Sobre la resta de plans o equipaments en el Canòdrom, ni hi ha data ni projectes. L'única informació que ens van donar és que s'han gastat 7M d'euros en expropiacions.
A continuació vam parlar de seguretat al barri. Les entitats havien demanat a la comissió de seguiment debatre sobre aquest tema per l'increment de queixes que havien estat rebent. Doncs bé, la primera informació que va donar el Regidor Blasi va ser que efectivament s'ha produït una pujada dels robatoris amb violència a Congrés-Indians, però que sent un tema tan sensible no es podia discutir en un consell de barri. També va renyar les entitats per no haver anat al consell de seguretat del Districte el mes de desembre. En fi, enlloc de donar dades van presentar l'enquesta de victimització amb dades del 2012. Un frau als veïns que havien demanat parlar d'aquest tema. La transparència no està renyida amb evitar l'alarma social, i més encara en un barri que és dels més segurs de la ciutat. L'únic tema concret el van posar sobre la taula en Xavier Cuchí i Jesus Ribera, que van parlar de les estafes a gent gran per gent que es fa passar per empleats de companyies de subministraments.
Pel que fa a l'apartat de precs i preguntes, al final el govern del Districte sembla haver aconseguit el seu objectiu: els veïns i veïnes ja no fan reclamacions ni expressen opinions en el consell de barri. Han matat completament aquest tipus de participació. Vam intervenir només tres veïns, molt implicats amb la seva comunitat i aquest conseller. 
Vam demanar parlar de mobilitat al barri, donat que hem fet diverses demandes i algunes s'estan realitzant, però observem que segueixen problemes com el de carrer Cardenal Tedeschini i altres. Se'ns va respondre que ho discutiríem en una comissió de seguiment específica, que faríem el 13 de març.