PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimecres, 2 de juliol del 2014

EL DIA 8 DE JULIOL, ENS JUGUEM EL FUTUR DEL BARRI

El proper dimarts tenim plenari del consell municipal de Districte (19h, seu del Districte a la Plaça Orfila). El govern municipal presentarà la Modificació del Pla General Metropolità del Canòdrom, que hauria de permetre fer els equipaments que manquen al barri però no compleix amb les expectatives de veïns i entitats, tal i com ja us havia explicat.
Ara més que mai ens cal que la ciutadania de Congrés-Indians es mobilitzi. Estem parlant del futur del barri, d'una residència de gent gran, una escola bressol, un centre cívic, etc. El govern del districte vol tancar per sempre les esperances de que algun dia es puguin construir, i això no ho podem permetre. Si fem prou pressió i demostrem que no volem el pla que ens presenten, els grups municipals de l'oposició (de moment els únics que hem dit NO hem estat els del PSC) podrem aturar-lo. Ara per ara no està clar que tots comparteixin la nostra postura, ja que en la comissió d'urbanisme de ciutat UpB va votar a favor, i en la de Districte UpB, ICV i PP van fer reserva de vot.
Més endavant, també al plenari, el PSC ha presentat una proposició demanant que es faci un consell de barri extraordinari, perquè creiem que els veïns i veïnes tenen dret a estar informats i a opinar directament sobre el que vol fer el govern. No hi ha dret a que s'intenti aprovar la modificació del Pla General Metropolità d'amagat, aprofitant el mes de juliol quan la gent està de vacances, per la via dels fets consumats. En no avisar de que s'obria el període d'al·legacions, les entitats i ciutadans han vist restringit el seu dret a demanar modificacions. Els únics que hem avisat a l'associació de veïns i les altres entitats hem estat els grups de l'oposició. Lamentable.
En fi, us esperem a tots i a totes el proper dia 8 al ple del Districte. Si aconseguim que el plenari voti en contra de la modificació, quedarà encara un pas més que serà evitar que es presenti a Ciutat. Per desgràcia, les majories són diferents, i si el PP li dóna suport a CiU podran aprovar-lo contra tothom. Caldrà pressionar per evitar-ho.