PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dijous, 20 de novembre de 2014

RESUM DEL DARRER CONSELL DE BARRI

Hem trigat una mica, però aquí teniu el resum dels punts que es van tractar en el darrer consell de barri. Penso que hi ha algunes coses que us poden interessar.
1) Primer de tot van explicar que ja està en marxa l'autobús V27, que substitueix l'antic 71, arribant també fins a l'hospital del Mar.
2) Informació sobre el LOCAL DE FELIP II, 222):
- Van presentar un projecte molt interessant, amb una ampliació i remodelació del teatre, i la construcció d'espais de reunió i tallers per a activitats. El pressupost total de l'obra és de 1,4 milions d'euros, i en principi s'haurien de començar les obres sobre el mes de maig (mes d'eleccions municipals). 
- Sobre el tema, aquest conseller va preguntar si l'obra figura en el projecte de pressupostos de l'Ajuntament per al 2015, ja que no apareix en el pacte d'inversions fet amb el Partit Popular. No em van contestar la pregunta, així que hem hagut d'esperar a que es presentin els pressupostos de l'any vinent per saber que no hi figura. De tota manera no perdem l'esperança, ja que hi ha la possibilitat de que estigui "amagat" dintre del pressupost de l'empresa municipal BIMSA. Estrany però possible, pensant que les petites obres que s'han fet el 2014 si que figuraven en els comptes del Districte. No adelantem aconteixements!
- També hi van intervenir en Vicenç Sarmiento demanant sobre el model de gestió (l'espai serà co-gestionat per l'Associació de Veïns i l'Ajuntament), i en Jordi Flores preguntant si es generarà algun lloc de treball (el centre ocuparà 2 o 3 llocs de treball de gestió i dinamització).
3) OBRES I MANTENIMENT:
- Ens van explicar la demolició de l'antic Caliu, preservant la torre de la cantonada per a ús de les entitats que l'ocupaven com a magatzem. En els espais alliberats s'hi ampliarà l'escola Ferran i Clua, però no hi ha data, cal canviar el projecte (per la no demolició de la torreta) i de moment no en saben res de res. Van comentar que podria ser que de moment l'ampliació es fes amb barracons. L'AMPA de l'escola es va queixar de que s'ha fet tot sense avisar-los i que tampoc en saben res.
- Sobre l'espai on estava l'escola Congrés-Indians, a la cantonada Cardenal Tedeschini/Consepción Arenal, els treballs per desenrunar i recuperar la plaça no començaran abans de 5 mesos. Per acabar entre març i maig (curiosament). Els veïns van mostrar la seva contrarietat, sorpresa i decepció pels mesos que portaran les runes allà, tenint en compte que els mòduls de l'escola es van treure a mitjans d'agost.
- També ens van explicar les tanques que han instal·lat a Cardenal Tedeschini per evitar la invasió de la vorera pels camions. Els veïns es van queixar de que a l'altra banda no ho han fet, i de que el problema dels vehicles voluminosos en aquell carrer cada vegada és més greu, com hem denunciat repetidament en aquest bloc sense cap resultat.
- Ens vam queixar també de que de les propostes de la taula de mobilitat del mes de març no s'ha fet res de res al barri, empitjorant situacions com la de l'aparcament amb la prohibició d'estacionar a tots els carrers de Nou Barris que donen a Riera d'Horta. 
4) TORN OBERT DE PARAULES
- Els problemes amb un dels bars que hi ha a la sortida del metro a Garcilaso tornen a sorgir amb força. L'any 2010 vam establir un protocol per limitar les hores d'obertura, que s'havia de revisar un any després. Però sembla que no s'ha fet i ara els veïns necessiten que s'hi actuï.
- En Maurici va tornar a demanar per enèssima vegada que es replantegés la situació dels bancs a Pistes Vèlia, per apropar-los al parc infantil. Us he de dir que després d'aquesta intervenció en el consell de barri (conseqüència de moltes converses, peticions, precs, instàncies, etc) ara si que li han fet cas.
Bé, i aquesta és la crònica d'un consell de barri que no va donar gaire més de si. Ara a esperar 6 mesos fins el proper.