PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dilluns, 21 de novembre del 2016

#El20noestoca

Tornem-hi! Després de gairebé dos anys de la darrera publicació al bloc del barri, ara hi he de tornar.
Si, ens tornen a deixar abandonats. Aquesta vegada ens volen tocar el transport públic, i no podem deixar que això passi: Sembla ser que l'empresa Transports Metropolitants de Barcelona (TMB) ha decidit que elimina la línia d'autobusos número 20. La que té origen i final a la Plaça del Congrés.
Quin és l'origen d'aquesta decisió? La Xarxa Ortogonal d'autobusos que va posar en marxa l'Alcalde Trias durant el mandat passat. Ara, sense ni tan sols mirar quin és l'impacte social sobre el nostre barri, segueixen endavant amb els seus plans i ens treuen el 20. Algú a TMB s'ha aturat a mirar quina tasca fa aquesta línia?
No cal ser gaire espavilat per veure que la utiltza la gent gran del barri de Congrés-Indians (més del 25% de la població) per desplaçar-se tant al CAP Maragall, on tenen el metge de família, com al centre de la ciutat. Aquest CAP està a una distància impracticable per a les persones amb mobilitat reduïda i ara els demanen que agafin el V27 i facin transbord a La Sagrera!!!. No ho podem permetre.
També l'agafen per anar cap al centre i al CAP famílies amb cotxets de nadons, i molta altra gent per a la qual un metro no adaptat (l'estació de Maragall) no és una solució, o bé el Metro els resulta complicat o incòmode.
L'autobús 20 l'utilitzaven fins fa poc, quan en van retallar el recorregut, per arribar al mercat de Sant Antoni o a Colom. Ja va ser una gran frustració el fet de que el retallessin fins a l'Avinguda Roma...
La Xarxa Ortogonal és perfecta per  a una ciutat quadriculada com l'Eixample barceloní, però no han trobat la manera de fer-la compatible amb la resta de Barcelona. La nostra ciutat és tan diversa que el que serveix en una part és inútil en una altra. Cal mirar-se els mapes, però no els geogràfics sinó els mapes humans. Cal veure qui el fa servir i per a què, no només mirar quants són. La dictadura de les xifres només amaga la incapacitat d'adaptar-se a les necessitats de la gent. El transport urbà no és una simple caixa registradora que mesuri els resultats en termes econòmics, té una responsabilitat social que no pot abandonar.
No ens importa gens si el 20 l'agafen 100 o 1000 persones al dia. El que ens importa és que aquestes 100 queden desemparades per la xarxa d'autobusos, que hauran de demanar un taxi per arribar al metge (a un preu molt superior), o hauran de demanar als familiars o veïns que els traslladin.
Hem de dir NO, que de cap manera. Cal una mobilització important al barri. Poques vegades ens hem mogut per alguna causa, i això ha portat que se n'oblidin de les nostres necessitats. Cal que diguem ben fort que #El20Noestoca. Dijous passat 200 veïns i veïnes ens vam trobar a l'Agrupació Congrés per parlar-ne. Ara cal passar de les paraules a l'acció, no podem esperar.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Enric m'agradaria saber si s'esta fent alguna recollida de firmes en el barri o alguna altra actuació.
Moltes gràcies

Enric Fernández-Velilla ha dit...

La recollida de signatures ja està entregada al districte de Sant Andreu. Com suposo que ja deus d'haver vist, estem repartint pancartes per a que la gent les pengi als balcons. I el més important: dilluns 19 tots estem convocats a una concentració a l'ambulatori de Maragall, a les 18h