PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimecres, 20 d’octubre del 2010

L'Alcalde Jordi Hereu presenta el balanç de dos anys del pla d'ascensors

Aquest dimecres a les 11h del matí, l'Alcalde ha fet una roda de premsa per presentar l'informe dels dos anys del programa d'ajuts a la instal·lació dels ascensors. L'acompanyaven la Regidora Gemma Mumbrú, el Regidor Ramon García-Bragado i el delegat d'Habitatge Antoni Sorolla. La roda de premsa l'han fet al davant de l'escala que fins ara té l'únic ascensor exterior del barri, al carrer Pardo nº 9.
L'Alcalde ha expressat la seva satisfacció per un pla que ha arribat a 1000 comunitats de veïns de tota Barcelona, en particular a 63 del Congrés. El nostre barri no és el que més ascensors ha acabat fins ara però si el que té més sol·licituds en procés.
Entre els temes que ha destacat hi ha l'activitat econòmica de la que ha estirat aquest pla. A l'Ajuntament fins ara li ha costat 12mil·lions d'euros, que han provocat una despesa total (comptant els recursos que han posat els veïns) de prop de 35 mil·lions d'inversió a la ciutat, en un moment de crisi. Aquests diners han contribuït a mantenir una part de l'activitat econòmica a Barcelona força important.
També ha parlat dels veïns, envoltat dels de Pardo 9 i l'Espiga 3, que també han posat l'ascensor, ha explicat com aquesta despesa és més social que econòmica, i com molta gent gran i persones amb problemes de mobilitat se n'estan beneficiant. Un altre dels aspectes que ha nomenat ha estat el gran esforç que hem fet des del Districte de Sant Andreu i des d l'oficina de l'Habitatge per acompanyar a les comunitats en la decisió de posar l'ascensor i per evitar conflictes entre els veïns. La meva valoració personal, com sempre al bloc El Perquè de Tot Plegat.
Finalment, ha assegurat que per l'any vinent continuaran les subvencions a la instal·lació dels ascensors. Caldrà veure la convocatòria del 2011 per saber si es manté l'import.