PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dilluns, 31 de gener del 2011

Els equipaments del Canòdrom comencen a caminar


Qualificacions actuals
Tal i com us he anat informant en passats posts, fa unes setmanes la taula de treball del Canòdrom va fer una proposta definitiva dels equipaments que hauran de ser construïts per dotar de serveis el barri de Congrés-Indians. En aquest moment, tant les pistes de tennis com el Canòdrom són ja propietat de la Ciutat, i és el moment de començar a fer plans.
Com ja sabeu, les pistes de tennis estan qualificades com a zona verda, mentre que la plaça del Canòdrom i el mateix edifici són zona d'equipaments. Paral·lelament, la masia de Can Ros i els seus jardíns són protegits. A més, a l'altra banda de Concepción Arenal (on ara hi ha un aparcament) hi ha un solar qualificat com a equipament privat (i és de propietat privada). Podeu veure les qualificacions actuals en el croquis que us adjunto (en blau equipament, en verd zona verda).

Modificació proposada

Per fer els equipaments del Canòdrom cal intercanviar una part de la zona verda per una d'equipaments, tal i com es veu en el segon croquis. Això s'ha de fer amb una Modificació del Plà General Metropolità (PGM), que ara es posa en marxa i que tindrà un temps de tramitació d'aproximadament un any. Els rectangles blaus són reserves d'espai per als equipaments, que quan es planifiquin definitivament no tindran perquè coincidir amb els dibuixats. De fet, en el seu moment s'haurà de fer un pla especial per regular els volums i les localitzacions definitives.
Els equipaments a construir han de ser una residència pública de gent gran amb centre de dia, un aparcament soterrat, un centre cívic, una escola bressol municipal, un casal de gent gran i una residència per a orfes discapacitats psíquics. El poliesportiu de tres pistes s'ha traslladat a la parcel·la de color groc, l'equipament privat. En aquesta parcel·la s'hi construirà una residència de gent gran privada més el poliesportiu municipal (a la planta baixa). Per fer això cal un pla especial que es tramitarà de manera sincronitzada amb la modificació del PGM.