PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

divendres, 14 de gener del 2011

Resum del Consell de Prevenció i Seguretat

Ahir dijous a les 19h es va fer el Consell de Seguretat del Districte de Sant Andreu, al que estan convocades totes les entitats que hi formen part i també aquells veïns interessats en el tema. Us en faig un breu resum:
- La Regidora del Districte, Gemma Mumbrú, va presentar el balanç dels darrers 4 anys de govern en Prevenció i Seguretat, dintre del marc de la convocatòria que s'està fent de tots els consells de participació del Districte per explicar el compliment del Pla d'Actuació del Districte 2007-11 (l'opinió d'aquest conseller a "El Perquè de Tot Plegat").
- L'Intendent Aguilar, va presentar els indicadors de la Guàrdia Urbana del 2010. A destacar els programes de prevenció entre els quals cal parlar de les activitats d'educació viària i civisme amb les escoles (el 83% de les cocertades i el 41% de les públiques hi han portat els alumnes), el circuit vial del Canòdrom (10 escoles han aportat 226 alumnes en total), l'increment de trobades amb associacions i amb el teixit social en general, i la campanya que han començat darrerament junt amb el sector de Medi Ambient per inspeccionar la correcta gestió dels residus per part dels comerços i negocis en general. Aquesta campanya arribarà a tots els comerços del Districte, i de moment han acabat la inspecció del barri de Sant Andreu, i estan inspeccionant el barri de La Sagrera.
- La nova intendent dels Mossos d'Esquadra va explicar els indicadors dels delictes penals al Districte de Sant Andreu. L'any passat es van produir un total de 9900 delictes penals, 205 menys que el 2009 (una reducció del 2.03%). Aquesta xifra representa un 4.8% del total de la ciutat, de manera que Sant Andreu es situa com un Districte amb baixos nivells relatius de delinqüència.
Desglosant les dades, la gran majoria dels delictes van ser contra la propietat, destacant el 36% corresponent a furts. Es va produir una disminució del 6,6% en els delictes però un increment del 4% en les faltes. Pel que fa a detencions, la policia va fer a Sant Andreu el 4.5% de totes les detencions fetes a la ciutat, de les quals el 51% eren ciutadans espanyols i el 49% estrangers.
Per barris, Congrés-Indians va ser el segon amb menys delictes, un 0,4% del total de la ciutat, situant-se molt per sota de la mitjana del Districte, superant només el barri de Baró de Viver.
També cal destacar que el 2010 es va produir una disminució dels delictes per violència contra les dones d'un 19%. Es va passar de 262 el 2009 a 213 el 2010.
En el torn de preguntes, el representant de l'Associació de Veïns de Trinitat Vella es va interessar per les càmares de vigilància recentment instal·lades al barri. De la resposta cal destacar que darrerament s'ha apreciat un cert descens del consum de drogues en la zona, que s'ha desplaçat cap a espais més propers a Santa Coloma de Gramenet.