PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

divendres, 28 de maig del 2010

RESUM DE LA COMISSIÓ DE SEGUIMENT DEL CANÒDROM

Ahir a la tarda es va reunir la comissió de seguiment del Canòdrom. L'assistència va ser de 32 veïns, pertanyents a l'Associació de Veïns, la coordinadora de Congrés-Indians, AFOCA, l'AMPA del col·legi Ramon Llull, l'AMPA del Dr Ferran, Club de Petanca Can Ros, Penya blaugrana, AEFS Arrels, Comissió de Festes del Congrés, i les plataformes de Pistes Vèlia i Can Ros Verd, a més dels representants dels grups municipals.
Els punts tractats van ser els següents:
1- Trasllat de les pistes de petanca Can Ros a la cantonada de Cardenal Tedeschini amb Pardo. En aquesta canonada hi ha una pista de tennis abandonada fa anys i que ara és de l'Ajuntament després del procés d'expropiació. En les obres d'adecuació es tirarà la tanca que la separa dels dos carrers i es crearà un espai similar a l'actual placeta que hi ha a la cantonada de Concepción Arenal i Cardenal Tedeschini. Amb aquesta actuació obrim un altre dels espais a l'ús de tots els ciutadans.
Els representants del club de Petanca Can Ros, amb 30 anys d'antiguitat, van acceptar el canvi de localització de les pistes i van demanar un armari i un lavabo. Sobre el lavabo se'ls va explicar que no es podia fer.
2- Instal·lació dels mòduls de la nova escola Congrés-Indians. El representant del Consorci d'Educació va mostrar el plànol de com aniran distribuïts a la cantonada Concepción Arenal amb Cardenal Tedeschini. Els mòduls van col·locats un a la banda de Concepción Arenal i l'altre on ara estan les pistes de petanca. L'entrada a l'escola serà per Cardenal Tedeschini, i finalment l'escola serà d'una línia. Quan es construeixi l'escola definitiva, en aquest lloc es posarà una escola bressol municipal.
Va sorgir la pregunta de quina demanda ha tingut enguany l'escola. De 25 places ofertes sen'han omplert 23. L'explicació al desajust és que els pares no s'han atrevit a demanar una escola que encara no veien. És d'esperar que el proper any augmenti la demanda.
En aquest punt hi va haver certa polèmica perquè els mòduls queden separats i el pas de l'un a l'altre és al descobert en dies de pluja. Pares del Dr Ferran van dir que ells tenen experiència amb això i que és un problema força important. El representant del Consorci va contestar que la direcció de l'escola ho coneix i que havia estat d'acord en no cobrir el pas.
3- Estat de les negociacions perquè el poliesportiu vagi als terrenys de l'autorrentat del davant. En Ricard Fayos, d'Urbanisme de l'Ajuntament, va dir que gairebé està tancada l'operació amb el promotor que hi vol fer una residència privada per a gent gran. Com que el solar és d'equipaments privats, el poliesportiu públic a la planta baixa serà cedit pel promotor a canvi d'una millora en la volumetria de la residència.
Les entitats van expressar diversos dubtes sobre aquest tema: d'una banda les associacions de veïns de La Sagrera i Congrés-Indians es van queixar de que el canvi de lloc del poliesportiu s'havia parlat però no aprovat en comissió de seguiment.