PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

divendres, 3 de febrer del 2012

El futur del Canòdrom crea polèmica

A la notícia que s'ha difós els darrers dies sobre el sou del Director del Centre d'Art del Canòdrom, Moritz Kung, que va guanyar el càrrec en un concurs internacional convocat pel Consell Nacional de la Cultura i les Arts, aquesta tarda s'hi ha afegit la disconformitat de l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya amb el possible trasllat del centre d'art a les instal·lacions de la Fabra i Coats, al centre de Sant Andreu (enllaç).
El proper dia 7 de febrer es reuneix el consell del Museu d'Art Contemporani de Barceloa (Macba), del qual depèn ara la instal·lació, per prendre una decisió definitiva sobre l'equipament.
Com ja us havia informat en anteriors articles, fins ara estava previst que elcentre d'art ocupés el recinte de l'edifici protegit de la grada, que ha estat adaptat parcialment per aquest ús però al qual encara li falta la darrera fase de les obres. El problema ara és el canvi de prioritats de la Conselleria de Cultura de la Generalitat, que el segueix considerant necessari però no vol invertir més diners en l'edifici, i per això vol traslladar el centre a Sant Andreu.
Més enllà de si és necessari o no (cadascú jutjarà), el que si és segur és que cal una inversió de diners per adaptar l'interior de l'edifici per al seu ús, i que si al final es decideix que el centre d'art no hi vagi, les entitats del barri han demanat que es converteixi en un equipament per als veïns de Congrés-Indians. Així doncs sigui quin sigui l'ús final, el barri segueix demanant que la inversió a l'interior de la grada es mantingui.

3 comentaris:

Holgazán ha dit...

No sé perquè em fa l'efecte de què això del Canòdrom acabarà malament. Si no s'hi volen invertir diners, acabarà en estat d'abandonament d'aquí a poc temps i podria acabar donant problemes als veïns de les rodalies. I és que això de què "ara comprem l'espai i d'aquí a cinc anys ja veurem què hi farem" sona més a improvització que a planificació urbana. Mentrestant, som un dels barris més desgraciats pel que fa a equipaments, tenim escoles en barracons, i etcètera, etcètera.

No anem bé.

Anònim ha dit...

El barri te el que es mereix,jo com vei estic incluit, en que a part de ser el barri mes vell de barcelona , es un barri sense cap tipus de activitat ni social ni esportiva.Quina diferencia de fa 25 anys on teniem la pista de patins , i el camp de futbol...

Felisa Vecino ha dit...

Parlo catalá pero me expreso mijor en castella....
vivo enfrente del Canodromo desde hace 6 años pero desde hace 50 que conozco este barrio.
He visto como se habia degradado este espacio, tambien como se han ejecutado las obras, y estoy viendo otra vez su degradación, pintadas rotura de cristales, botellon en las gradas, incluso relaciones sexuales en pleno dia, antes corrian galgos, ahora campan a sus anchas otras razas de perros pisoteando y haciendo sus necesidades en el cesped, que no siempre recogen sus dueños, ladrando a altas horas de la noche y de la madrugada.Eso si hay unos pocos bancos a pleno sol,para quien? un mini parque, para cuantos?y mucha pero mucha tierra para todos los vecinos, yo que soy alergica al polvo, a,los pelos de animales, a los pelotazos nocturnos a las borracheras ,gritos , peleas y ...... vamos a casi todo, como casi todos los que vivimos en esta zona, estoy encantada de la TRANSFORMACION de este gran espacio libre. Muchas gracias