PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

diumenge, 3 de novembre del 2013

RESUM DEL CONSELL DE BARRI

Hem trigat uns dies, però tot arriba... El 16 d'octubre vam tenir consell de barri de Congrés-Indians, i aquí en teniu un recull del que es va parlar:
- Com en gairebé tots els consells de barri d'aquesta legislatura, vam començar parlant del projecte del Canòdrom. Ara si, sembla que ja tenen perfilada la gestió de l'equipament, que serà a càrrec d'alguna empresa. La idea és que a finals d'aquest any surtin els plecs de condicions per al concurs públic amb que s'ha de decidir aquesta gestió. El centre serà una mena de centre d'intercanvi de talent cultural a nivell nacional i internacional. També tindrà un espai per acollir esdeveniments de petit format i exposicions. No està encara gens clar com es portarà a terme la relació amb els ciutadans i entitats del barri, però ens van dir que serà un tema a treballar. Respecte de les obres d'acondicionament, de les quals l'inici estava previst per aquesta tardor, es retardaran com a mínim fins el juliol-agost del 2014. Com que duraran uns 7 mesos, l'Alcalde podrà tallar la cinta d'inauguració a uns 2 mesos de les eleccions municipals de maig del 2015.
- Vam parlar també dels actes que resten de la celebració del 60è aniversari del Congrés. A la tardor es farà una exposició de fotos en els espais de la Peixera (al pis de dalt de la Parròquia de Sant Pius Xè), i a la primavera una mostra d'entitats del barri. Paral·lelament, l'entitat AFOCA està preparant un calendari commemoratiu.
- Local de l'Associació de Veïns: Fruit de la cessió de la gestió a l'Ajuntament es contractarà una persona per dinamitzar el local de les 17 a les 21h. També van especificar que en el local només hi tindrà seu permanent una entitat del barri, l'Associació de Veïns. Sent així, no entenem que el Districte s'encaparri en dir-li al local "Espai Felip II, 222". Seguim demanant que en la comunicació oficial el local es digui "espai de l'Associació de Veïns de Congrés-Indians", donat que forma part de la (curta) història del nostre barri.
- Ens van explicar també una bona notícia: la construcció d'un carril bici per Felip II segregat de la vorera. Perquè us feu una idea el resultat és com al carrer Provença: el carril bici va per la calçada, entre els vehicles aparcats i la vorera, de manera que ni és un perill per als vianants ni tampoc és perillós per als ciclistes. Per desgràcia no ens van donar els terminis de construcció.
- Finalment, a la part informativa van explicar que es crea una altra línia de Bus, l'H8, que anirà de Collblanc a La Maquinista. Com que anirà per St Antoni Maria Claret, i baixarà pel tram de Garcilaso entre Meridiana i el carrer de La Sagrera, el seu recorregut no passarà pel barri però quedarà a poca distància d'Indians. L'afectació sobre Congrés-Indians serà petita, però calia omplir el consell de barri de mesures de govern.
- La resta del Consell de Barri van ser les preguntes dels assistents. A destacar els dubtes d'en Xavier Cuchí sobre la inversió a Congrés-Indians que recull el projecte de pressupost municipal 2014 (aquesta setmana tenim plenari dimecres a les 19h, on els discutirem) i sobre els quals en penjarem una anàlisi després del plenari, la decepció de l'Associació de Veïns per la manca d'arranjament d'alguns carrers del barri que estan molt deixats, la preocupació d'en Carles Perapoch (president de la coordinadora d'entitats) per les notícies d'un increment dels robatoris, i una pregunta sobre el pla d'ascensors.