PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dilluns, 16 de desembre del 2013

TEMES DE CONGRÉS-INDIANS AL DARRER PLENARI

El propassat 10 de desembre vam tenir plenari al Districte de Sant Andreu. Aquí teniu un  breu resum dels temes que hi van sortir relacionats amb el nostre barri d'una o altra manera:
- Primer de tot, el govern va presentar els preus públics dels tallers dels centres cívics i casals de barri del Districte. Això no seria notícia si no fos perquè per a l'any 2014 es redueixen els descomptes a les famílies nombroses i monoparentals, i també perquè hi ha prevista una pujada esglaonada dels preus en els centres cívics fins l'any 2017. Vam preguntar si l'objectiu era posar els tallers a preus de mercat per privatitzar la gestió d'aquests equipaments, però el regidor no ens va donar cap resposta.
Respecte dels preus públics, en el projecte presentat a plenari havien corregit una mesura contra la que havíem expressat la nostra protesta en la comissió de serveis a les persones: tenien la intenció de cobrar diners a les entitats que utilitzessin els centres cívics per fer actes públics i gratuïts.
Finalment, vam expressar la nostra estranyesa de que entre els preus aprovats no hi figurés el local de l'Associació de Veïns de Congrés-Indians, però tampoc no vam obtenir resposta.
- El conseller del barri, Claudi Cervelló, va presentar la continuació de la mesura de govern relativa als actes de commemoració dels 60 anys de les Vivendes del Congrés. Després de considerar-la com a positiva per part dels grups municipals, el conseller es va disculpar pel lleig que l'Alcalde Trias havia fet a les entitats el dia central de la festa, el 2 de juny, quan trobant-se al barri no va assistir a l'acte amb els testimonis en el casal l'Espiga i va arribar tard a la Missa solemne. 
Els actes de commemoració seguiran fins el mes de maig o principis de juny, tancant-se amb una mostra d'entitats del barri i una festa de clausura.
- En l'informe del Regidor ens vam queixar de que no es porten a terme les qüestions i proposicions aprovades en el plenari de Districte, així com també de que sistemàticament el Regidor no contesta a les nostres preguntes sobre l'estat dels barris en el seu torn d'aquest informe. Evidentment, tampoc aquesta vegada vam tenir contestació a les nostres reclamacions.
- Pel que fa a acció de govern (part dispositiva del plenari), no van presentar cap iniciativa ni pla nou, de manera que vam tornar a la situació dels primers plenaris de la legislatura en que tot el que es proposava a Sant Andreu ho presentava l'oposició i no el govern. Un panorama una mica trist.
- I pel que fa a temes d'interès directe a Congrés-Indians, es va aprovar un prec d'UpB en que instava el Consorci d'Educació de Barcelona a construir l'aulari previst i compromès amb l'Institut l'Alzina i a reprendre el projecte d'Institut-Escola.