PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

divendres, 29 d’agost del 2014

L'ANTIC CALIU JA ÉS HISTÒRIA

Els locals que ocupava el casal del Caliu fins l'any 2008, quan l'entitat es va traslladar al nou casal de barri, han estat enderrocats al llarg d'aquesta setmana, com podeu veure a la foto.
Durant els darrers 6 anys havien estat utilitzats com a magatzem i també com allotjament temporal per a persones sense sostre durant l'Operació Hivern. Esporàdicament també s'havien utilitzat com a menjador social durant els tancaments temporals d'altres menjadors de Nou Barris.
Els solars han de ser ocupats per noves instal·lacions de l'escola Ferran i Clua i l'institut l'Alzina, que estan mancats d'alguns serveis i d'espai, fruit de l'acord al que van arribar la comunitat educativa i el qui llavors era regidor del Districte de Sant Andreu i després seria Alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. El pacte consistia a permetre la construcció del casal de barri, la pista poliesportiva (que dóna servei a les escoles en horari lectiu) i l'escola bressol, a canvi de la cessió d'aquests terrenys per ampliar els centres educatius.
A partir d'ara esperem veure créixer el projecte del nou edifici al més aviat possible, per tal de que per fi les nostres escoles públiques del barri puguin millorar definitivament la seva oferta.
Hem observat també que de moment no han enderrocat la torre de la cantonada amb Garcilaso, utilitzada per vàries entitats com a magatzem, i que segons ens expliquen era on el Dr Ferran passava visita. Aquest edifici requereix pensar-s'ho una mica tant pel possible valor patrimonial com pel problema d'espais de les entitats. Estarem a l'aguait.