PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimecres, 10 de desembre de 2014

PROBLEMES D'APARCAMENT? PREPAREU-VOS!

Després de denunciar el clar empitjorament de l'aparcament al barri de Congrés-Indians en els darrers articles d'aquest bloc, de constatar que a l'Enquesta de Serveis Municipals del 2014 aquest tema és una de les preocupacions més importants dels veïns i veïnes, de demostrar que al carrer del Cardenal Tedeschini l'aparcament de camions és un problema perquè no hi caben i envaeixen voreres i calçades, i després de patir la prohibició d'aparcar als carrers de Nou Barris que donen a Riera d'Horta, ahir al plenari del Districte vam constatar que el govern actual de la ciutat no té cap solució prevista ni tan sols cap mesura per disminuir-ne els efectes.
La pregunta que vam fer des del grup municipal socialista va ser precisament demanar què tenen pensat per millorar la situació, o almenys pal·liar-la. 
La resposta del govern de CiU no va ser decebedora (per esperada) sinó trista. Una barreja d'impotència i manca d'idees. El conseller del barri, senyor Claudi Cervelló (UDC) va parlar de que a Riera d'Horta hi ha un pàrquing privat infrautilitzat (això ja ho sabíem, i porta anys així), també ens va comentar que es podria ampliar el de sota la plaça de la cantonada Cardenal Tedeschini/Concepción Arenal (obviant que en la darrera proposta que presenten per al pla del Canòdrom elimina aquesta opció), també va parlar de la possibilitat de fer-ne un a Felip II (proposta ja feta fa anys per l'anterior govern i que no es va tirar endavant perquè se n'anava a fer un de gran al Canòdrom, que de moment ha desaparegut en els plans de l'actual), i també va dir que es "podria" fer un estudi d'aparcament i mobilitat al barri, però l'Associaciò de Veïns no l'havia demanat.També va admetre que a La Sagrera es posarà en funcionament l'Àrea Verda durant el primer trimestre del 2015, la qual cosa significarà encara més pressió sobre l'aparcament a Congrés-Indians.
La nostra resposta va ser que no val a badar, si cal fer un estudi de mobilitat s'ha de fer ja i no esperar a que alguna entitat el demani, un govern ha de portar la iniciativa quan veu venir un problema com aquest que s'està agreujant dia a dia. També hi ha altres mesures per adoptar: vigilar l'aparcament inapropiat dels camions allà on no hi caben, perseguir la invasió dels carrers amb cotxes de col·leccionistes que no passen la ITV, preveure JA la construcció de l'aparcament públic i a preus assequibles sota la plaça del Canòdrom. En fi, si el problema no es pot resoldre, almenys tirar endavant alguna mesura per millorar-lo. Per desgràcia vam topar amb la manca de solucions i propostes d'un govern estirant-se cap al final de la legislatura.