PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

divendres, 27 de febrer del 2015

L'ESCOLA FERRAN i CLUA i L'INSTITUT L'ALZINA... A LA CUA?

Barcelona Televisió publicava ahir la notícia "L’Ajuntament ultima una auditoria sobre l’estat de les escoles per planificar-hi obres de reforma". El que de totes totes és una bona notícia per als centres educatius de la ciutat ens omple d'incertesa perquè oblida les necessitats dels nostres dos centres educatius: l'escola Ferran i Clua i l'Institut L'Alzina.
Cito textualment:
"D’un primer esborrany de l’auditoria es desprèn la necessitat de traslladar i substituir en edificis nous tres escoles (Can Clos, Àgora, Prim) i un institut (Rubió i Tudurí). També es recull que cal fer reformes integrals i ampliacions en deu escoles més (Parc de la Ciutadella, Enric Granados, Barkeno, Prosperitat, Sant Jordi, Splai, Timbaler del Bruc, edifici vell de Sant Pere Nolasc, La Mar Bella, Poblenou) i un centre d’educació especial (Concha Espina). L’informe provisional estima una inversió necessària de 251 milions d’euros per afrontar aquestes obres. L’auditoria definitiva serà un estudi detallat de l’estat de manteniment de 325 centres educatius públics de tot Barcelona."

Sembla ser que algú se n'oblida de que l'escola Ferran i Clua necessita una important inversió en manteniment i de que tant l'escola com l'institut estan a l'espera de que es construeixi una ampliació amb un nou edifici en el solar del carrer Acàcies. Si realment l'informe definitiu no inclou els dos centres voldrà dir que algú no està fent bé la seva feina i que el Consorci d'Educació se n'oblida, una vegada més, del barri de Congrés-Indians. I dic una vegada més perquè encara no sabem si faran l'arranjament del solar de la cantonada Concepción Arenal/Cardenal Tedeschini, que porta ja 6 mesos abandonat després de la marxa de l'escola Congrés-Indians a La Sagrera.
Ahir, al consell de barri de Congrés-Indians, els representants de l'AFA del Ferran i Clua van preguntar sobre el tema de l'ampliació i van obtenir el silenci per resposta. Esperem que no sigui per gaire temps.