PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dilluns, 23 de març del 2015

ZONES 30 A FELIP II. ACABEM MANDAT... PER FI

Com haureu pogut comprovar, tenim els passos de vianants del barri aixecats en obres. Molta gent es pregunta què hi estan fent... Bé, crec que us ho he d'explicar perquè té una cara positiva i una cara negativa:
Començo per la part positiva, ja sabeu que soc molt crític amb la deixadesa del govern de Trias cap el nostre barri, i així si algú només vol veure la part positiva sempre tindrà l'opció de deixar de llegir a la meitat de l'article:
Es tracta de les obres d'adaptació dels passos de vianants de Felip II per delimitar els carrers que són Zona 30 i, per tant, carrers secundaris i amb prioritat per a vianants i bicicletes. Quan les obres acabin, la majoris de passos estaran elevats respecte a la calçada i així els vehicles que entrin als carrers del barri sabran que han d'anar amb compte perquè es troben en una zona pacificada.
I fins aquí la part positiva, que ja és molt. Es tracta d'una bona idea que no pal·liarà en absolut la manca d'obres al nostre barri durant aquests quatre anys ni tampoc el nyap del carril bici de Felip II, que ha deixat un parell de trampes mortals i alguns problemes de circulació que no existien.
En la part negativa, veiem que hi ha passos d'entrada al Congrés que no s'elevaran, i que no corresponen a recorregut dels autobusos. però sobretot ens resulta molt desagradable el que han provocat al carrer Garcilaso. 
Garcilaso era un carrer pacificat quan es van eixamplar les voreres i no es podia travessar el passeig Maragall. Tenia tres punts negres: amb Puerto Príncipe, Francesc Tàrrega i Acàcies. L'Ajuntament ha DESPACIFICAT el carrer amb l'obertura cap al Guinardó, però NO HA POSAT LES MESURES NECESSÀRIES per pal·liar el problema. Reiteradament hem demanat que s'elevin com a les zones 30 les cruïlles esmentades, per facilitar el pas dels vianants i aturar els vehicles, a més de mesures per alentir el trànsit pel carrer, que ara és dens i perillós. Hem rebut la denegació d'un prec que aquest conseller va fer per demanar aquestes mesures. Ara, quan han pintat la zona 30, no han elevat el pas de la cantonada Garcilaso/Felip II. Per què serà? 
El que han fet amb Garcilaso és un nyap, perillós i contrari a la pacificació del carrer. Si era necessari obrir-lo a menys trànsit, almenys havien d'haver introduït mesures de seguretat, i no ho han fet. Una mostra més de la deixadesa de Trias i el Districte de Sant Andreu cap a aquesta part del barri, Indians, que una altra vegada veu que no hi pensen en ells.
L'execució a corre-cuita, per acabar el mes de març, està causant excessives molèsties als veïns i veïnes: tots els passos aixecats alhora, i sense habilitació d'itineraris alternatius. En molts casos la gent acaba passant pel mig del carrer. Presses i presses que eren del tot innecessàries si haguessin estat capaços de planificar. 
També hem demanat reiteradament que elevin el pas de vianants de Manigua davant del Ferran i Clua, que és perillós perquè els vehicles no s'aturen ni quan passen criatures. També se'ns ha dit que ni parlar-ne. O sigui, eleven els de Felip II i omplen el barri d'obres per fer una cosa que no resol els problemes existents i només és una mostra de propaganda per als últims mesos de mandat. Quina llàstima.