PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dilluns, 8 de setembre del 2008

Temes tractats a la reunió sobre el projecte de GARCILASO del 8 de setembre

  • La primera nota important de la reunió és que hi van assistir 30 persones, amb una nodrida representació dels comerciants del carrer Garcilaso. Per part del Districte, la Regidora Gemma Mumbrú, la cap de Serveis Tècnics Ester Santiago, el director d'obres i manteniment Antonio Alfonso, i els consellers del barri, urbanisme i comerç, ens vam encarregar de donar informació precisa i resoldre els dubtes sobre les obres, a més d'apuntar els possibles elements de millora del projecte presentats pels veíns.
  • En un mes i mig estarem en disposició de començar les obres, que s'executaran en 7 mesos. Apart de les millores que ja coneixeu pel projecte que vaig penjar en aquesta pàgina, cal especificar que el paviment serà sonorreductor, i que en principi dels dos carrils de circulació que quedaran al carrer, un d'ells serà d'aparcament (el més apropiat és el carril dret en sentit muntanya).
  • El projecte és vist positivament pels veíns en general, que aprecien la necessitat de fer més amples les voreres, tot i que es va expressar molta preocupació pels llocs d'aparcament que es perdran quan en tot Garcilaso es faci aparcament en línia, doncs la manca de llocs alternatius és important. D'altra banda, també es va demanar en alguns punts recollida pneumàtica de deixalles, sol·licitud a la que els representants de serveis tècnics van respondre explicant la dificultat tècnica.
  • Els botiguers van parlar de la necessitat de llocs per aparcar per als seus clients i subministradors. Tema del que se seguirà parlant en futures reunions en les que anirem concretant aquests temes. També van expressar dubtes sobre la conveniència d'eixamplar el carrer entre Matanzas i Francesc Tàrrega, que compta amb el tram de voreres més amples de Garcilaso. Aquesta obra donarà uniformitat urbanística al carrer, a més de facilitar l'accés a l'estació del metro.
  • Altres inquietuds es van referir al temps en que es desenvolupin les obres: els tallers poden tenir molts problemes si els seus trams de carrer es tallen durant molt de temps. El director d'obres del Districte es va comprometre a parlar amb els comerciants abans de començar les obres, per planificar-les disminuïnt al mínim les afectacions.
  • Per últim, dir que a aquesta reunió la seguiran d'altres per anar informant del desenvolupament de les obres i recollir aquells canvis que calgui fer a sol·licitud dels veíns o comerciants. Entre tots farem un carrer el més al gust de tothom que sigui possible. QUan acabin les obres haurem guanyat un eix de comunicació agradable per passejar i a l'altura del que volem pel nostre barri.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

El carrer Garcilaso no es revitalitzarà fins que no es prenguin mesures contra els bars molestos que hi ha en el tram entre Francesc Tàrrega i Puerto Prínicipe; en concret, Gaby's i Venecia. Per què continuen oberts si cada dos per tres hi ha baralles, sorolls, etc? Per què l'Ajuntament va permetre que hi hagués fins a quatre bars en la mateixa vorera d'aquest tram de carrer? Són preguntes que caldrà contestar perquè molts veïns ho esperem. No es dignifica un barri només arranjant carrers; també es dignifica amb les activitats que hi ha i amb la qualitat de vida al carrer.

Enric Fernández-Velilla ha dit...

Posar un negoci o altre és una potestat d'aquell qui vol muntar un negoci, i l'Ajuntament no pot prohibir a ningú que hi posi un bar si compleix amb la normativa vigent. L'única manera d'evitar la proliferació d'establiments monotemàtics és establir un pla d'usos en el barri, tema que volem dur a terme properament.

Unknown ha dit...

Estic d'acord amb el que dius, Enric. El problema és determinar realment si es compleix la normativa vigent: la Cerveseria Gaby's no té a la porta la cèdula que informa de les taules que pot posar al carrer i, en canvi, té totes les taules que vol al carrer. Realment té permís en vigor per posar taules? Algú ha anat a comprovar-ho?

El bar Venecia sembla que per fi ha condicionat la sortida de fums (després d'anys i anys sense haver-ho fet). Dic que sembla perquè va estar tancat uns dies i ja no se sent pudor d'oli refregit.

Espero que pel que fa al pla d'usos del barri tots els veïns n'estem informats. Per cert, celebro que per fi en tinguem. Pel que fa a la reforma del carrer Garcilaso els veïns també en poguem rebre informació abans que comencin les obres.

Anònim ha dit...

Les obres al carrer son necesariues, esta clar que es pot millorar i que el locals han de cumplir la normativa pero no mesclen coses

Enric Fernández-Velilla ha dit...

El nostre compromís des del Districte és que quan fem les obres de Garcilaso vigilarem que no es comentin abusos com els que comentes. La reestructuració de les terrasses al voltant de l'entrada del Metro de Francesc Tàrrega crec que és absolutament necessària. Realment és incòmode desplaçar-se per aquell tram de vorera. Et convido a que en fem un seguiment.