PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dilluns, 21 de setembre del 2009

Canvis en els parcs infantils

Suposo que ja deveu d'haver vist que en el marc de les obres d'arranjament de les placetes hem tret la roda i el gronxador de la plaça del Congrés. Aquesta modificació és deguda a que hem reordenat els jocs infantils per adaptar-los millor a la normativa i també millorar-ne la qualitat. En concret, els de la plaça del Congrés tenien certa problemàtica que hem tractat amb l'associació de veïns, per explicar-los-la i consensuar la solució:

  1. Els jocs eren destinats a nens de més de 8 anys, però els utilitzaven nens menors. Pels menors d'aquesta edat hi ha d'haver una tanca al voltant, que no existia perquè l'amplada de la plaça no ho permetia.

  2. La sorra era feta servir per jugar per part de nens petits. Com que no hi havia tanca, alguns amos de gossos incívics permetien als seus animals fer-hi les seves necessitats, de manera que la sorra era insalubre per al joc dels més menuts.

  3. La normativa marcava que el sorral per a la roda i els gronxadors havia de tenir unes dimensions mínimes que eren les delimitades pel voral de ciment que hi havia al voltant. Aquest voral era font d'accidents de la gent gran i impedia el pas entre els bancs i el sorral. Vam mirar si es podia substituir la sorra per cautxú però va ser impossible.
Per tot això vam considerar que la millor solució era treure els dos jocs, deixant la plaça del Congrés com havia estat anys enrere, com un espai diàfan on els nens poden jugar a pilota, amb espai per córrer, i a més queda un major espai per a activitats a la plaça com la festa major, les festes de primavera, etc. Per substituir-los posarem jocs infantils, amb el terra de cautxú, a la placeta del carrer de l'Espiga, de manera que guanyarem un espai més per a la gent del barri.