PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dijous, 11 de febrer del 2010

Resum de la taula de seguretat del barri del dia 9 de febrer

El manteniment de la seguretat i la convivència en els barris és una tasca que implica a tots els veïns, entitats, autoritats i forces de seguretat. Per fer un seguiment dels problemes i donar-los solució cal un treball coordinat entre tots els actors, ja que són essencials la transmissió d'informació i la comunicació de l'estat de la qüestó.
Al barri de Congrés-Indians es reuneix periòdicament una taula de seguretat en la que hi participen diverses entitats, l'Associació de Veïns, la Plataforma de Pistes Vèlia, Caliu Congrés, les Associacions de Pares de les escoles i la Unió de Botiguers. La darrera reunió va ser el propassat dimarts 9 de febrer al casal de barri, i hi van ser presents l'Associació de Veïns i la Plataforma, juntament amb la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i el Districte de Sant Andreu (representat per aquest conseller, el tècnic de barri Joaquim Pisa i el tècnic de prevenció).
Els temes que van ser presentats van ser la problemàtica amb alguns bars del carrer Garcilaso, que ha millorat des de que el Districte va arribar a un pacte amb el propietari perquè tanqués més d'hora, i els rumors de que darrerament s'ha incrementat el nombre de robatoris i atracaments al barri.
La resposta dels Mossos d'Esquadra va ser que no els consta en les dades d'octubre a desembre de 2009 que hi hagi hagut un increment de denúncies. Encara no disposen del resum del mes de gener, però van afirmar que no tenen notícies de canvis, i que el barri de Congrés-Indians és el barri amb menys delictes del Districte de Sant Andreu i un dels que tenen menys denúncies de tota la ciutat de Barcelona, excepte en alguns moments problemàtics puntuals que s'han anat resolent a mesura que apareixien.
Els Mossos i la Guàrdia Urbana es van oferir a fer xerrades sobre mesures de prevenció dels robatoris, i el Districte va oferir fer-les al casal de barri. Us mantindré informats.
Finalment, l'Associació de Veïns va comunicar que vol recollir dades de tots els veïns que hagin patit un fet delictiu, per així poder exposar-les a la taula de seguretat i tenir dades pròpies. Tots aquells qui vulguin comunicar un delicte a l'Associació poden dirigir-se al seu local (Felip II, 222) o bé enviar un correu electrònic a l'adreça seg_avvcongresindians@yahoo.es .