PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

divendres, 21 de maig del 2010

Resum de la Reunió de Seguretat del barri

    
Les reunions sobre seguretat es fan cada 6 mesos, amb la participació de les entitats del barri, la Guàrdia Urbana, i els Mossos d'Esquadra, a més del Conseller de barri i el tècnic de prevenció del Districte de Sant Andreu. La darrera va ser el passat 19 de maig, amb la presència de l'Associació de Veïns i la Plataforma de Pistes Vèlia. A continuació us resumeixo els punts més importants que vam tractar:
- Bars de Garcilaso entre Puerto Príncipe i Francesc Tàrrega: No es concediran noves llicències de vetlladors, i es vigilarà el correcte ús de l'espai públic. El seguiment dels problemes de sorolls ha donat bon resultat i ara per ara semblen sota control.
- Problemes d'ocupació inadecuada de voreres per part d'alguns negocis dels carrers Puerto Príncipe, Matanzas, Garcilaso i Escòcia.
- L'Associació de Veïns està recollint un llistat dels incidents de seguretat al barri.
S'han tornat a donar estafes en que l'estafador es fa passar per algú de la companyia del gas i fa una "revisió". Els Mossos van detenir una persona que es dedicava a aquest "negoci".
- S'han donat alguns casos de robatoris de peces de motos al carrer, principalment a la nit. Els Mossos en faran una investigació.
- El 30% dels robatoris a pisos es segueixen fent pel mètode de la radiografia. Els Mossos avisen de que cal tancar la porta dels pisos amb clau tant quan s'hi és a dins com quan es surt només un moment. En aquest sentit, sembla que hi ha un grupet de "descuiders" que van pel barri arreplegant tot allò que algú no vigila, i fins i tot entren en escales que tenen la porta oberta. Els Mossos diuen que aquests individus no roben pisos ni tampoc a la gent, però agafen coses que no estan custodiades. Convé tenir tancades les portes de les escales i no obrir a desconeguts.
- Respecte dels robatoris a pisos en que els lladres trenquen el bombí del pany, els Mossos diuen que són casos molt aillats, i que se'n dóna un al mes o un cada dos mesos. No es tracta d'un grup que actuï al barri sinó de gent que opera a tota la ciutat i van d'un lloc a l'altre.
- També va sortir el tema dels robatoris a gent gran que va a treure diners quan rep la paga. Encara que són casos aillats, es recomana que la gent gran no vagi a treure diners sola i, si ho fa, que tregui pocs diners. Pel que sembla, ara segueixen el veí fins a la seva escala i entren amb la víctima, robant-lo a l'entrada, de manera que no se'ls veu des del carrer. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

hola,

m'agradaria també incloure com a PROBLEMES DE SOROLL:
-l'Associació Amigos do Brasil situada al carrer matanzas que funciona tant com a bar,espai per veure fútbol, fer activitats musicals, concerts, petar la xerrada a l'espai públic etc en dies entre setmana i cap de setmana a diferents horaris diürns i nocturns i que té un buit "legal" per ser una Associació.
- Altres serien els diferents negocis del carrer matanzas que no disposen d'una insonorització adequada i que treballen amb l'establiment obert a l'exterior i/ o que invadeixen l'espai públic amb material laboral o treballant en el mateix carrer, en horaris fins les 22h i caps de setmana.
- El nou sistema de recollida d'escombreries. Tenim entès que hi han 3 sistemes i just al nostre barri ens ha tocat el més sorollós ja sigui pels camions, pel sistema de recollida i pels horaris de matinada que passen així com freqüència que utilitzen.
-Altres: degut als bars,pubs, restaurants i metro al voltant del carrer puerto principe, garcilaso, pinar del rio, campoflorido i matanzas ja fa un temps que ens trobem en una zona "d'esbarjo nocturn" els caps de setmana i que demanariem fer un seguiment d'aquest tema.
Respecte al grup de "descuiders"que hi han pel barri si que hem detectat un augment al carrer sobretot buscant en les escombreries.

gràcies,

veïns carrer matanzas