PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimarts, 7 de setembre del 2010

Novetats de la Taula de Treball del Canòdrom

Aquest dilluns es va reunir la taula de treball, com a continuació de la reunió del mes de juliol, en la que la Regidora Gemma Mumbrú s'havia compromès a concretar aspectes com la necessitat o no d'una escola, i la possible localització alternativa d'alguns equipaments.
L'assistència va ser de 12 entitats del barri que formen part de la taula, i una representant de l'AMPA de la nova escola Congrés-Indians com a convidada.
- El primer punt tractat va ser la localització dels equipaments pactats entre les entitats i el Districte. Aquí la Regidora va informar que el poliesportiu gairebé amb tota seguretat no anirà a l'autorrentat de la Meridiana, sinó que Urbanisme ha trobat una localització alternativa dintre del nostre barri però a fora de l'àmbit del Canòdrom. Els propers dies es concretarà aquesta possibilitat. Aquest canvi permetria un esponjament dels espais del Canòdrom, guanyant zona verda i mantenint el programa acordat.
També es va explicar que una entitat recull signatures per fer un camp de futbol al Canòdrom, cosa que va ser vista negativament per les associacions presents.
També es va parlar en aquest punt de la utilització temporal de les pistes de tennis per part del club de Tennis Match Ball, el club de Petanca Can Ros i l'AEFS Arrels. Ja s'estan construint la pista de futbol sala (finançada per l'AEFS) i les pistes de petanca. Amb aquesta utilització compartida, les pistes no quedaran tancades i sense ús.
- El següent punt va ser l'escola Congrés-Indians. El gerent del Consorci d'Educació de Barcelona, Manel Blasco, va explicar que les dades demogràfiques de què disposa el Consorci indiquen que no serà necessària la construcció definitiva d'una nova escola en l'àmbit del Canòdrom. La Regidora del Districte va explicar que el barri no pot quedar-se esperant a saber si caldrà o no en el futur, perquè això alentiria molt el procés urbanístic del Canòdrom. En tot cas, va dir que si en el futur cal aquesta escola se li trobaria un emplaçament al barri però fora de l'àmbit del Canòdrom. El gerent d'Educació també va explicar que en el futur l'escola de Congrés-Indians anirà a ocupar l'edifici de l'escola Rosa dels Vents, a La Sagrera.
Aquest punt va ser seguit d'un debat que us resumeixo: l'Avv Congrés-Indians va explicar que les entitats havien acceptat inicialment que l'escola es construís al Canòdrom, però que a la vista de les dades ara optaven per demanar que no hi vagi.
La  representant de l'AMPA, Sandra Garcia, va demanar que se li expliqués perquè no hi pot anar, i va expressar la seva decepció i desil·lusió. El gerent del Consorci li va explicar que a la vista de les dades no hi ha nens per omplir una altra escola, i que optimitzar recursos significa no tenir dues escoles a mig omplir. A més l'edifici del Rosa dels Vents ja està construït. Les dades que va esmentar van ser que de l'oferta de 2 grups de P3 no se'n va omplir ni un. De les 46 matrícules, 16 eren de nens de Congrés-Indians, i 14 d'altres barris de Sant Andreu. També va explicar que els mòduls s'havien fet perquè es va estimar que la convivència de dos projectes educatius al Rosa dels Vents hauria estat problemàtica. L'Escola Congrés-Indians anirà a aquest edifici quan Rosa dels Vents tingui ja pocs alumnes.
El debat va continuar amb les intervencions de l'AMPA, dient que les entitats semblaven no voler el seu projecte al barri, l'Avv explicant que no era un problema amb l'escola sinó una necessitat dels espais per al barri i que al principi l'havien acceptada, i altres intervencions com la de la plataforma Can Ros Verd, la plataforma de Pistes Vèlia i la Coordinadora de Congrés-Indians.